banner913
banner932
banner1012

Ramadan Cemil ailesi, Demokrasi Ortaokulu’na bando ekipmanı bağışladı

banner1020

Havva Ramadan Cemil’in 100’üncü yaş günü dolayısıyla yapılan bağış töreninde, Cumhuriyet’in ve Inner Wheel’in de yüzüncü yılları kutlandı

banner974
Ramadan Cemil ailesi, Demokrasi Ortaokulu’na bando ekipmanı bağışladı

banner971

İş insanı Işın Ramadan Cemil, Kıbrıs Türk toplumuna önemli katkıları bulunan annesi Havva Ramadan Cemil’in 100’üncü doğum günü dolayısıyla Ramadan Cemil İşletmeleri ailesi adına Demokrasi Ortaokulu’na bando ekipman takımı bağışladı.

UIW 222. Bölge Alasia Girne Inner Wheel Kulübü kurucu üyelerinden olan Havva Ramadan Cemil için yapılan bağış Inner Wheel üzerinden gerçekleşti.

Bağış töreninde, Havva Ramadan Cemil’in doğum gününün yanında, aynı zamana denk gelen Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Uluslararası Inner Wheel’in de yüzüncü yıl dönümleri kutlandı.

Törene Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar,  Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ilgili daire müdürleri ve ülkeden ve Türkiye’den çeşitli Inner Wheel kulüpleri yönetim kurulu üyeleri katıldı.

İstiklal Marşı ve Saygı duruşunda uruşu ile başlayan törende, ilk olarak Havva Ramadan Cemil’in özgeçmişi okundu, ardından sırasıyla Demokrasi Ortaokulu Müdürü Emine Garanti, Işın Ramadan Cemil, Uluslararası Inner Wheel Yönetim Kurulu Üyesi İclal Kardıçalı, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar birer konuşma yaptı. 

Konuşmaların ardından, okul koro ve bando ekibi çeşitli şarkılar seslendirdi, performanslar sergiledi. Okul Müdürü Garanti, katkıda bulunanlara çiçek takdiminde bulunmasıyla tören sona erdi. 

Garanti: “Okul olarak bir hayalimizin gerçekleşmesini sağladığınız için teşekkür ederim”

Törende ilk  sözü alan Demokrasi Ortaokulu Müdürü Emine Garanti, Demokrasi Ortaokulu olarak kaliteli öğretimin her öğrencinin hakkı olduğu şiarıyla yola devam ettiklerini ve bu yolda Cumhuriyet’in yüzüncü yılını kutlarken, Havva Ramadan Cemil adına okula bando-boru-trampet takımı hediye eden Ramadan Cemil ailesine okulun bir hayalinin gerçekleşmesini sağladıkları için teşekkürlerini iletti.

Garanti, aralarında bulunan Uluslararası Inner Wheel Yönetim Kurulu Üyesi İclal Aydın’a ve emeklerinden dolayı okul müdür muavini, öğretmenleri ile personeline teşekkür ederek, öğrencilere seslendi ve “Her şey, tüm çalışmalarımız sizin için. Sanatta, sporda, akademik alanda sizleri daha ileriye taşımak bizim asli görevimiz” dedi. 

Okulun akademik, sosyal ve kültürel alanlarındaki başarılarına yer veren Müdür Garanti, nice projelerde yine beraber olma temennisinde bulundu. 

Işın Ramadan Cemil: “Annem, sadece bizim değil, tüm Piskobu’nun, Leymosun’un ve Kıbrıs’ın annesi oldu”

Işın Ramadan Cemil de, bugünün Cumhuriyet’in, Uluslararası Inner Wheel’in ve annesi Havva Ramadan Cemil’in günü olduğunu vurgulayarak, “Dile kolay..100 yıldır hepsi de dimdik ayakta. Hepsi de bize gurur veriyor” dedi.

Cemil, Cumhuriyet çocuklarının büyüttüğü çocuklar olarak Ata’ya saygı ve minneti her zaman arz ettiklerini ancak özellikle Uluslararası Inner Wheel’in bağımsız bir bölgesi olarak dış dünyayla temas ederken hür, başı dik, Atatürk ilkelerine bağlı Kıbrıslı Türk kadınları olmanın gururunu ve sevincini yaşadıklarını kaydetti. 

Anneleri Havva Ramadan Cemil’in de her zaman örnek bir Türk kadını portresi sergilediğini ve başını dik tuttuğunu anlatan Işın Ramadan Cemil, Havva Ramadan Cemil’in sadece kendilerinin değil, tüm Piskobu’nun, Leymosun’un ve Kıbrıs’ın annesi olduğunu belirtti, her zaman çocukların gülmesi için uğraştığına değindi. 

Işın Ramadan Cemil, “Bütün anneler güzeldir. Bizim annemiz de güzeldir” diyerek sözlerini sonlardı. 

Kardıçalı: “Bir dahaki gelişimde bandoyu dinlemek isterim”

Uluslararası Inner Wheel Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi olan ve davetli olarak ülkeye gelen İclal Kardıçalı ise, Türkiye’den sevgilerini getirdiklerini ifade etti, her zaman Ata’yı andıklarını, izinde olduklarını, O’na uygun işler yapma gayreti içerisinde olduklarını kaydetti. 

Kardıçalı, Havva Ramadan Cemil’in çok önemli işlere liderlik eden bir kadın olduğunu söyleyerek, Inner Wheel’in de dünyanın en büyük kadın kuruluşu olduğunu ve kendilerini “sevgi çemberi” diye adlandırdıklarını ifade etti; yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Müziğin önemi hakkında konuşan ve bu anlamda bando projesinin “harika” bir proje olduğunu söyleyen Kardıçalı, bir sonraki ülkeye gelişinde bandoyu da dinleme temennisinde bulundu. 

Çavuşoğlu: “Ortaya koyduğunuz vizyon hepimize aydınlık getirsin. Öğrencilerimiz de sizler gibi iyi insanlar olsunlar” 

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da, ülkede 300-400 yol önce bir grup kadının bir araya gelip vakıf kurduğunu ve çocukların eğitimine harcanmak üzere mal varlıklarını vakfettiklerini söyleyerek, İskele’de açılan Türk Maarif Koleji’nin de bunlardan biri, toprakları vatan yapabilmek ve gelecek nesillerin devamını sağlayabilmek için yapılan fedakarlıkların bir örneği olduğunu kaydetti. 

Havva Ramadan Cemil’in de bu doğrultuda çeşitli fedakarlıklarda bulunduğunu ve her zaman ana vatandan kopmayan bir vizyon sergilediğini belirten Çavuşoğlu, liderliğini yaptığı Atatürkçülük ve laik düşüncenin Kıbrıs Türk halkının genlerine işlediğini, hiçbir bakış açısının  halkın laik yaşam biçimini değiştirmeyeceğini, değiştirmeye tenezzül bile edemeyeceğini söyledi. 

Çavuşoğlu, okulların ihtiyaçlarının, herkesin elini taşın altına koymasıyla çok daha hızlı bir şekilde tamamlanacağını vurgulayarak, “Bu ülke bizim. Bu ada, bu çocuklar bizim. Her şeyi hep birlikte yapmamız gerekiyor” dedi. 

Inner Wheel kulüplerinin ifade ettiği şekilde “Sevgi Çemberi”ne kendilerini de aldıkları için teşekkür eden Bakan Çavuşoğlu, “Ortaya koyduğunuz vizyon hepimize aydınlık getirsin. Öğrencilerimiz de bunlardan faydalanarak, sizler gibi iyi insanlar olsunlar, onlardan sonraki nesillere bu tip yardımlar yapsınlar, ülkelerin, halklarını, dünyayı demokrasiyi sevsinler; Atatürk’ü ve laikliği sevsinler, gelecek için hep birlikte çalışalım” ifadelerini kullandı.

Tatar: “Bir insanın 100 yaşında büyüğüne verebileceği en güzel hediyenin bir örneğini yaşıyoruz”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi ve Bellapais Inner Wheel Kulübü Kurucu Başkanı Sibel Tatar ise, “Bir insanın yüz yaşında bir büyüğüne verebileceği en güzel hediyenin bir örneğini yaşıyoruz” dedi.

Tatar, okula bando ekipmanı hediye ederek, hem yüz yaşında toplumu için ömür boyu katkı koymuş, mücadele etmiş birinin adının yaşatılacağını hem de şahsın mutlu edildiğini kaydetti, düşüncesinden dolayı Işın Ramadan Cemil’i kutladı. 

Bando takımının öğrenciler için hayırlı olmasını dileyen Sibel Tatar, ileriki günlerde ekibi dinleme temennisinde bulundu. 

Konuşmalarin ardından, okul koro ve bando takımı sahne aldı, şarkılar ve performanslar sergilendi. Ardından çiçek takdimi yapılmasıyla tören sona erdi. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.