banner913
banner932
banner1032

Koyu renk duvar boyası nasıl kullanılır?

banner1020

Yıllardır bej rengi gibi açık tonlarda yaşadığımız dairelerden de anlayabileceğimiz üzere koyu renkler biraz daha gözümüzü korkutmaktadır. Bir tasarımcı da yeni dairesinde bu cesareti göstererek koyu ve dramatik renkler seçiyor. Bu cesaretin gizemini ve sırlarını paylaşıyor.

banner974
Koyu renk duvar boyası nasıl kullanılır?

banner971

1- Kendinize bir ilham kaynağı bulun

Koyu renkler seçerken nasıl başlayacağınızı bilmiyorsanız, beğendiğiniz film karelerine veya fotoğraflara bakabilirsiniz. Bu kareleri kendinize bir ilham kaynağı olarak belirleyebilirsiniz.

2- Çok farklı renkler seçmeyin

Evi satın aldığımızda çok iyi bir göz zevki olan arkadaşımla buluşup onunla tüm odaların renklerini seçtik. Koyu yeşil bir kütüphane ve koyu mavi bir yemek odası istediğimi biliyordum. Bununla beraber diğer tüm odaların renklerini de geçiş renkleri olarak seçtik.

3- Boyanızı önce deneyin

Duvar üzerinde seçtiğiniz boyayı denemelisiniz. Büyük bir alanı boyamaktan kaçınmayın. Doğal ve yapay ışıklarda nasıl durduğuna bakın. Beğendiğiniz bir renk evinizde aynı şekilde gözükmeyebilir. Doğru rengi bulana kadar çok fazla denemek zorunda kalsanız da sonuç buna değecektir.

4- Açık bir görüş elde edin

Dekorasyon seçimleri oldukça sinir bozucu olabilir. Özellikle cüretkar bir duvar boyası seçtiğinizde… Ferah bir görünüm kazanmaya çalışmak size yardımcı olabilir. Seçtiğiniz renkten vazgeçmeyin. İlk fırçayı vurduğunuzda korkunç gelebilir ancak tamamen bittiğinde çok beğeneceksiniz.

Her zaman alanınızı nasıl dekore edeceğinizi hatırlayın. İnternette gördüğünüz dekorasyon kalıpları evinize tam uymayabilir. Bu yüzden kendi seçimlerinizin üzerinde durun ve sürekli kendinize hatırlatın.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
HURİ NİSA - 4 yıl önce
bu renkler gerçekten çok güzel