banner913
banner932
banner1012

Duygu dolu sergi

banner1020

Alayköy’de yıllarca yaşamış ve hayatını kaybetmiş insanların fotoğrafları, “Alayköy’ün Kayıp Yüzü” adlı etkinlikte sergilendi

banner974
Duygu dolu sergi

banner971

Alayköy Folklor Derneği tarafından gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören “Alayköy’ün Kayıp Yüzü” adlı fotoğraf sergisi gerçekleşti.

Sergi, Alayköy’de yıllarca yaşamış ve hayatını kaybetmiş insanların günümüzdeki halka ve ailelerine bir anı olarak sunulması ve hafızalarda kazınan yüzlerce kişinin hatırlanması adına yapıldı.

Yaklaşık 1 yıl süren hazırlık ve bilgi toplama sürecinde Alayköy Folklor Derneği gerektiğinde kapı kapı gezerek 200 insanın fotoğrafına ve doğum – ölüm yılı gibi kişisel bilgilerine ulaştı.

Aynı zamanda yaşamış bu insanların çoğunun Alayköy’e hangi yıllarda yerleştiğine, mesleklerinin ne olduğuna ve kişisel lakaplarına ulaşılıp kayıt altına alındı.

Geçtiğimiz Pazar günü açılışı yapılan sergiyi yüzlerce insan ziyaret ederek ailelerini, arkadaşlarını, komşularını ve tanıdıkları tüm vefat etmiş insanları bir kez daha hatırlayarak duygu dolu anlar yaşadı.

 Alayköy Folklor Derneği aynı zamanda düzenlenen bu projeyi daha da geliştirerek bir kitap hazırlamayı ve Alayköy adına ve halkına büyük bir miras olarak bırakmayı düşündüklerini de belirti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.