banner913
banner932
banner1012

Kadınların İnandığı 10 Cinsel Mit!

Kadının aklında gezinen cinsel mitlerin kaynağının anne olduğunu söyleyen uzmanlar, erkeklerin kadınlara göre cinselliği öğrenme yaşının daha erken olduğunu ve erkeğin cinsellikle ilgili yanlış bilgilendirmeyi kendi kendine ya da arkadaşları vasıtasıyla edindiğini belirtiyor. Yeni kuşak bir önceki kuşağa göre bilgiye farklı kaynaklardan ulaşma imkanını bulabilir ancak, rol model olan anne eğer kızına ‘Cinsellik ayıptır’ demişse, bu genç kızın aklını karıştırabilir. Gerçekte öyle olmadığını bilse dahi kızın bilinçdışı cinselliği ‘ayıp’ olarak kodlar. İleride bir yetişkin olarak bu kadının cinsel işlev bozukluklarıyla karşı karşıya kalması hiç sürpriz olmaz. Zaten vajinismus, cinsel isteksizlik ya da cinsel tiksinti bozukluğu gibi cinsel işlev bozuklukların temelinde genellikle annenin kızına sunduğu ‘ayıp ve yasak’lı cinsellik örüntüsünün yattığını görmekteyiz.”

banner974
Kadınların İnandığı 10 Cinsel Mit!

banner971

İşte yanlış bilinenler…
 

YANLIŞ 1: Mastürbasyon ile kızlık zarı bozulabilir.
Mastürbasyon, aşırıya kaçılmadığı ve normal bir cinsel ilişkiye tercih edilmediği sürece asla zararlı değildir. Tamamen kişisel bir seçimdir. Genç kızlar, kızlık zarları etkilenmesin diye genellikle mastürbasyon sırasında dış genital organlarını ve özellikle de klitorislerini uyarırlar. Vajinaya parmak veya başka bir cisim sokulmadan yapılan mastürbasyon kızlık zarına herhangi bir etkide bulunmaz.

YANLIŞ 2: Cinsel organlar pistir ve dokunulmamalıdır.

Cinsel organlar, partnerle sevgi, sadakat ve zevkli bir ilişki içerisinde özgürce paylaşılabilen bedenin özel bir bölümüdür. Tüm bunlara ek olarak, tıpkı ağzın yemek yeme davranışına yönelmesi için tat alma duyuları ile donatıldığı gibi, cinsel organlar da dokunuşlardan zevk alan merkezler olarak sinir ağları ile donatılmışlardır. Şehvet ve sevgi dolu bir dokunuş bu bölgelerin uyarılmasına neden olacaktır. Vajinanın adet kanamaları, pH dengeleyici salgı bezleri ve yağlanma yoluyla çok karmaşık bir temizlenme sistemi vardır. Geri kalan üreme sistemi ise kişiyi hayrete düşürecek kadar iyi çalışan ve haz almaya odaklı bir mekanizmaya sahiptir. Bu kadar değersizleştirmek ve pis olarak adlandırmak doğru bir yaklaşım olamaz.

YANLIŞ 3: Kadın için cinsellik bir görevdir.

 Kadın da erkek de hem ruhsal hem de bedensel olarak zevk almaya uygun olarak tasarlanmıştır. Hem kadın hem de erkek vücudunda dokunulduğu zaman uyarılan cinsel organlar ve bölgeler vardır. Kadının da erkeğin de hormonsal bir cinsellik döngüsü vardır. Bu döngüde cinselliğe yönelik fiziksel, duygusal ve zihinsel dürtüler oluşur. Bu dürtüler düşünceleri etkiler ve fiziksel yansımaları, iyi, normal ve eşler arasında sevgi dolu bir yakınlaşma sağlayıcı bir fonksiyona sahiptir. Eğer istenilirse, cinsellik hem kadın hem de erkek için eğlenceli bir hal alabilir. Kadınlar için cinsellik bir ‘görev’ değil, bir ‘armağan’dır, ‘hak’tır. Burada bir cinsiyet ayrımından söz edilemeyeceği gibi her iki cinsin de birbiriyle yapacağı paylaşımlar karşılıklı olarak haz alıp vermeyi sağlamaktadır.

YANLIŞ 4: Cinsel birleşme yanlış bir şeydir.
Bazı aileler, çocuklarını cinsel yolla bulaşan hastalıklara, istenmeyen gebeliklere ve duygusal acılara karşı korumaya çalışırlar ve bir korku iklimi yaratırlar. ‘Seks yapma’ derken ‘İleride kocanla özgürce seks yapabilirsin’ demeyen aileler, maalesef cinsellikle ilgili iyi hiçbir şey söylemedikleri için, çocuklarına bozulmuş bir bakış açısı bırakırlar. 
Dengeli bir cinsel bilgilendirme içerisinde cinsellikle ilgili sınırların çok net bir şekilde ortaya konması önemli olsa da, evlilik ilişkisi içerisindeki cinsellik yaşantısının kadın ve erkeğin birbirlerine bağlanmalarındaki önemi ve diğer olumlu tarafları ile ilgili de bilgilere mutlaka değinilmesi gereklidir. Bu nedenle ‘cinsel birleşme’ yanlış bir şey değildir; rahatlamış ve gevşemiş bir halde, sevişmenin ve dokunmanın verdiği hazza ve hissetmeye odaklanarak, herhangi bir performans hedefi koymadan, zamandan kopma, haz alıp haz verebilme, ruhu ve bedeni bir armağan gibi paylaşabilme, kimseyi tatmin etme zorlantısı olmadan, ne olursa olsun bir şekilde boşalabilme bilim ve sanatıdır…

YANLIŞ 5: Penisin vajinaya girmesi zordur.
Birçok kadında vajinanın yapısına yönelik dar, sert ve esnemez olduğu yönünde yanlış inanışlar vardır. Oysa vajina sevişme ile birlikte esneyebilen ve uzayabilen bir yapıya sahiptir. Vajinanın esneyebilme ve uzayabilmesinin en büyük bilimsel kanıtı doğumdur. Vajina cinsel ilişki sırasında erkeğin penisinin büyüklüğü ya da küçüklüğüne göre kendini hazırlar ve şekil alır. Bu cinsel mit, cinsel ilişki sırasında kadının kendini kasmasına neden olduğu için, kadında cinsel ilişkiye girememeye yönelik cinsel işlev bozukluğuna neden olmaktadır.

YANLIŞ 6: İlk cinsel ilişkide kanama olmazsa kadın bakire değildir.

Kızlık zarı vajina girişinden 1,5 cm içeride doğuştan delik olan esnek bir yapıdır ve ilk cinsel ilişkide kızlık zarında hafif bir açılma olur. Aslında kanama olmaması normalde beklenen bir durumdur. Normal şartlar altında, normal bir kızlık zarı, ister ilk gece olsun isterse yüzüncü gece, kanamaz, delinmez, patlamaz ya da yırtılmaz. Kadın rahat ve kendini kasmazsa, sulanması olmuşsa, penis girişini hissetmez. Kızlık zarının açılması denilen olgu giyilen ince çorabın bir yere takılıp kaçması gibidir. Ayrıca penisin vajina girmesiyle ilk açılma sırasında kızlık zarından gelen kan, parmağın kanaması gibi değildir, belli belirsiz bir sıvıdır. Bu da kadın rahatsa, kendini kasmazsa, sulanması tam olmuşsa fark edilmez bile...

YANLIŞ 7: Öpüşme veya dokunma gibi yakınlaşmalarla hamile kalınabilir.
Son derece popüler olan bir başka tuhaf inanç da öpüşme, el ele tutuşma, sarılma gibi sevgi paylaşımlarıyla gebelik yaşanabileceğidir. Gebelik oluşumu için gerekli olan tek şey penis-vajina birleşimi sırasında erkeğin menisinin vajina içine boşaltılmasıdır. Bu birleşimde de hamilelik olması için kadın yumurtasının uygun ortam ve şartlarda hazır olması ve meni içindeki erkek spermi ile döllenme kabiliyetine sahip olması gerekir. Aynı şekilde erkek sperminin de kadın yumurtasını dölleyebilecek kadar sağlıklı olması şarttır. Bu haller dışındaki hiçbir temas ile gebelik olamaz.

YANLIŞ 8: Doğum kontrol hapları kısırlığa ve kilo almaya neden olur.
Eski doğum kontrol hapları ödem veya kilo artışına yol açabiliyordu. Ancak günümüzde üretilen yeni doğum kontrol haplarında bu tip yan etkiler bulunmamaktadır. Modern haplar çok düşük dozda kadınlık hormonu, östrojen ve kaliteli progestin, yani yumurtlama hormonu içerir. Kullanılmaya başlanıldığında yumurtalıklar dinlenmeye çekilir ve yumurtlamayla birlikte üretilen tüm hormon salınımları durur. Kaynağı kadının kendi yumurtalıkları olan erkeklik hormonu yani androjen de salgılanmaz. Bunun sonucu olarak doğum kontrol hapları tüylenme ve sivilceleri azalttığı gibi adet düzensizliği sorununu da ortadan kaldırır.

YANLIŞ 9: Bir erkeğin arkasından tuvalete girilirse kadın gebe kalabilir.
Tuvalet veya havuz gibi mekanlardan sperm alıp gebe kalmak mümkün değildir. Çünkü spermlerin tuvalet veya havuz suyunda yaşama şansları yoktur. Bir kadını gebe bırakacak tek eylem, erkeğin kadının vajinasının içine ya da az bir olasılık da olsa vajina çevresine boşalmasıdır. Bunun dışında kadının gebe kalma olasılığı yoktur.

YANLIŞ 10: Cinsellik konuşulmaz çünkü ayıp, yasak ve utanç vericidir.
Toplumsal olarak cinselliğe yüklenilen olumsuz duygu ve düşünceler ya da cinselliğin ayıp, yasak ve utanç üçgeninde yaşamak, cinselliğin konuşulmasını ve doğru bilgilenmeyi engeller. Oysa ki çiftlerin cinsellikten beklentilerini konuşmaları, cinsellikle ilgili duygu ve düşüncelerini, cinselliğin yaşandığı an da dahil her zaman konuşmaları gereklidir. Bu da yaşanılacak hazzı olumlu yönde artırır. Ayrıca cinsel kimliğin oluşum dönemlerinde önce aileden, sonra okullardan doğru cinsel eğitim alınırsa, çocuklar cinsellik hakkında konuşabilirse, kendi bedenlerini ve kendi cinselliklerini sağlıklı bir şekilde tanımlayabilirler. Bu da ileride yaşayacakları cinselliği sağlıklı ve mutlu kılar.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
... - 3 yıl önce
yyanlış değil