banner913
banner932
banner1012

Gerçek Bir Dostu Bunları Asla Yapmaz

banner1020

En sağlıklı ilişkiler bile mükemmel değildir. Ancak iyi ve kötü günümüzde yanımızda olan arkadaş ve dostumuzla bazen aile üyelerimizle paylaşmadığımız şeyleri paylaşır, onlarla hiç olmadığı kadar güçlü bir bağ kurabiliriz. En temelde güven sayesinde bu ilişkileri kurabildiğimiz bir dostunuz varsa, işte onun hiç yapmayacağı ya da yapmaması gereken şeyler…

banner974
Gerçek Bir Dostu Bunları Asla Yapmaz

banner971

1. Yalnızca kendileri hakkında konuşmazlar

Gerçek dostluk iki tarafın dengeli bir şekilde iletişim kurabilmesiyle sağlanır. Gerçek dostlar sizin hayatınızda olup bitenleri de merak eder ve kendi hayatındaki olayları olduğu kadar sizde olan biten şeyleri de önemser.

2. Sorunlarının çözümünde sizi dışarıda bırakmazlar

Sizin sorunlarınızı dinlememenin tam karşıtı olarak, size hiçbir şey anlatmayıp problemlerin çözümünde sizden destek almıyorsa da iyiye işaret değildir. Gerçek arkadaşlar kendilerini rahat bir şekilde dostlarına açabilir ve mücadele ederken destek alır.

3. Sizin dedikodunuzu yapmazlar

Gerçek arkadaşlar sizin hakkınızda başkalarına bir şeyler anlatarak sizi incitmezler.

4. Size zaman ayırmasını bilirler

Herkes çok yoğun… Ancak ne kadar yoğun olsalar da gerçek dostlar birbirlerine özel zaman yaratmayı başarırlar. Sürekli planlarınızın ertelenmesi ya da iptal edilmesi arkadaşınızın size öncelik vermediğinin göstergesi olabilir.

5. Sizi acımasızca yargılamazlar

Hepimiz hata yapıyoruz. İyi bir arkadaş hatalarınız olsa bile sizin bunları aşarak ilerlemenize destek olur ve geçmişteki hatalarınızı yargılamaz.

6. Hedefleriniz için size köstek olmazlar

Yakın arkadaşlar kendileri için hedefledikleri ve iyi gelen şeyleri arkadaşlarıyla paylaşmaktan zevk alırlar ve onları da motive ederler.

7. Mutlu olmanız için size yalan söylemezler

Bazı durumlarda kibar davranabilmek adına beyaz yalanlara başvurabiliyoruz ancak bazı konularda bu geçerli değil. Yakın arkadaşımız elbisemizin ne kadar berbat olduğu konusunda dürüst olabilmeli… E ne demişler? Dost acı söyler…

8. Sırlarınızı başkalarıyla paylaşmazlar

Bu belki de kız kardeşliğin en temel kurallarından biri olabilir.

9. Sizi kıskanmazlar

Terfi aldığınızda bunu birlikte kutlayabileceğiniz kişilerden biri de en yakın arkadaşınız olmalıdır. Gerçek dost, başarılarınızla mutlu olmasını bilen kişidir.

10. Tartışma sonrasında kin tutmazlar

Yakın arkadaşlar kırgınlıklar olsa bile gurur yapmadan hatalarını kabul edip gurur yapmayan kişilerdir.

11. Doğum günlerinizi Facebook’tan kutlamazlar

Bir kişinin gerçek dostunuz mu yoksa bir tanıdık mı olduğunu gösteren önemli bir kriter de özel günlerinizi kutlama biçimidir.

12. Modunuzu aşağı çekmezler

Birlikte vakit geçirmek sizi aşağı çeken bir şey değil tam tersine moralinizi çok yükselten bir aktivite olmalı.

13. Lafınızı bölmezler

Dikkatli bir dinleme size değer verildiğinin önemli bir göstergesidir.

14. Sizi garip durumlara sokmazlar

Gerçek bir dost yanında rahat hissedebildiğiniz ve onlara güvenebileceğiniz kişidir. Empati yoksunu insanlar iyi arkadaş olmaz.

15. Utanç verici fotoğraflarınızı izinsiz habersiz paylaşmazlar

Kendisi harika göründüğü için sizin berbat çıktığınız bir fotoğrafı paylaşmak gerçek bir dostun yapmayacağı bir harekettir.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.