banner913
banner932
banner1032
banner1038

Açelya Toprak, judoda Avrupa Şampiyonu

banner1020

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları için İngiltere Milli Takım kadrosunda yer alan Kıbrıslı Türk judocu Açelya Toprak, Avrupa Şampiyonu oldu

banner974
Açelya Toprak, judoda Avrupa Şampiyonu

banner971

İngiltere’de yaşayan Kıbrıs Türk asıllı sporcu Açelya Toprak başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Avusturya’nın Leibnitz kentinde geçtiğimiz hafta sonu yapılan Avrupa Gençler Judo Kupası’nda mindere çıkan Açelya Toprak, sikletinde beş rakibini de yenip birincilik kürsüsüne çıktı. 47 sporcunun katıldığı sıkletinde ilk turu maç yapmadan geçen Açelya Toprak, Azerbaycan, Alman ve İtalyan rakiplerini yenerek yarı finale kaldı. Bu turda Polonyalı rakibini de geçen Toprak, finalde de bir başka Alman rakibiyle mücadele etti. Finalden de galip ayrılan Açelya Toprak, Avrupa Gençler Judo Kupası’nda şampiyon oldu.

Açelya Toprak, bilindiği gibi Tokyo’da 2020 yılında yapılacak Olimpiyat Oyunları için İngiltere Milli Takım kadrosunda yer alıyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.