banner913
banner932
banner1012

Siyah Noktalardan Hızla Kurtulmak için 7 İpucu

banner1020

Cildinizin gözenekleri yağ bezlerinden aşırı terleme sonucu tıkanmaya başladığında, yağ ve keratin okside olur ve koyu bir deliğe sahip, derin bir lezyondan oluşan bir tür siyah nokta oluşturur. Siyah noktalar herkeste görülebilir ve çoğunlukla yüzde ve özellikle de burunda belirmeleri nedeniyle estetik açıdan rahatsız edici olabilirler.

banner974
Siyah Noktalardan Hızla Kurtulmak için 7 İpucu

banner971

Sanılanın aksine, siyah noktalar her zaman akne ile ilişkili değildir ve daha çok aşırı yağla bağlantılıdır. Diğer bir deyişle, terlemede bir artış olduğunda görülmeleri gayet doğaldır. Yüzündeki siyah noktalardan kurtulmak için bir yüz temizliği gerçekleştirmek gerekir. Dükkanlarda bu amaç için kullanılabilen ve faydalı olacak çeşitli ürünler bulabilirsiniz. Aynı zamanda bazı ev tedavileri bu ürünlerin kullanımını daha verimli kılabilir.

Siyah noktalardan kurtulmak için bir temizlik rutini oluşturmanız ve yüzünüzü sıkça yıkamanız gerekir. Ayrıca yatmadan evvel makyajı temizlemek de çok önemlidir. Onları “yok olana” kadar sıkmak bir çözüm sağlamaz ve bu tam aksine cildinize zarar verir.

İpucu 1: Yoğurt, Salatalık ve Maydanoz Maskesi

İki çorba kaşığı doğal yoğurt, maydanoz yaprakları ve bir yarım salatalığı homojen bir macun oluşana kadar blendırdan geçirin. Bunu yüzünüze uygulayın ve 15 dakika kadar beklemesine izin verin. Daha sonra ılık suyla yıkayın.

İpucu 2: Buhar

Bir kasede su ısıtın. Buharın yükselmesine izin verin ve yanma riski olmayacak, ancak diğer yandan da yeterince buhara maruz kalacak şekilde yüzünüzü kasenin üzerinde tutun. Birkaç dakika sonra yüzünüzü kaldırın ve siyah noktaların bulunduğu bölgeye derhal baskı uygulayın. Isı sayesinde cildiniz genişleyecektir ve gözenekler açılacaktır. Bu da temizliği kolaylaştıracaktır. Yüzünüzde iz kalmamasını sağlamak için siyah noktaları sıkarken pamuk kullanabilirsiniz.

İpucu 3: Aromasız Jöle ve Süt Maskesi

Bir çorba kaşığı sütü bir kaseye boşaltın ve ardından bir çorba kaşığı sade jöle ekleyin. Bunu bir macuna dönüşene kadar karıştırın ve ardından on saniye kadar kısa bir süre ısıtın. Macunu maşayla siyah noktaların bulunduğu bölgelere yerleştirin. Bunun on dakika kadar yüzünüzde durmasına izin verin. Ardından bunu ellerinizle soyun, çünkü bu maske bir tür jel biçimini alacaktır.

İpucu 4: Limon Maskesi

Bir miktar limon suyu, badem yağı ve gliserini karıştırın. Bunu her gece makyajınızı temizledikten sonra yüzünüze uygulayın. Ilık suyla durulayın.

İpucu 5: Bal ve Tarçın Eksfoliantı

Dört çorba kaşığı balı ve toz tarçını bir macun elde edene kadar karıştırın ve ardından yüzünüzde siyah noktaların ağırlıklı olarak görüldüğü bölgelere sürün. Bunu ertesi güne kadar yüzünüzden çıkarmayın. Bu işlemi iki hafta süresince tekrar edin.,

İpucu 6: Yulaf Ezmesi Karışımı

Bir fincan yulaf ezmesinin tozunu çıkarın. Buna yarım fincan ılık su ekleyin ve homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Bunu yüzünüze yayın ve tamamen kuruyana kadar yüzünüzde tutun. Yüzünüzü ılık suyla durulayın ve temiz bir havluyla kurulayın.

İpucu 7: Elma Maskesi

Kırmızı bir elmayı ortadan kesin, çekirdeklerini çıkarın, ancak soymayın. Bunu bir çorba kaşığı limon suyuyla birlikte blendırdan geçirin. Ardından bunu yüzünüze uygulayın ve 10 dakika durmasına izin verin. Daha sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayın.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.