banner913
banner932
banner1012

Evde Ayak Bakımı Nasıl Yapılır?

banner1020

Ayaklar vücudumuzdaki en önemli organlarımızdan biri. Ayak bakımı sağlığın en önemli göstergesidir. Gün içinde sürekli ayakkabı ve çorap içinde kalan, dolayısıyla da hiç hava almaya ayaklarımız, yalnızca yaz aylarında değil, kış aylarında da bakımlı olmalı.

banner974
Evde Ayak Bakımı Nasıl Yapılır?

banner971

Evde ayak bakımı nasıl yapılır?

Bakımlı ve sağlık bir ayak bakımı ise şöyle gerçekleşiyor;

  • Ayağınıza büyük veya küçük gelen ayakkabıları tercih etmemelisiniz.
  • Yanlış seçilmiş bir ayakkabı nasır ve benzeri oluşumlarla hem canınızı yakacak hem de ayaklarınızın bakımsız bir görünüme sahip olmasına sebep olacaktır.
  • Son zamanlar da çok moda olan plastik yağmur çizmelerini giymemeye özen göstermek. Ayağın bütün yapısını bozan bu çizmeler ayak sağlınız açısından oldukça zararlıdır.
  • Ayak bakımında en pratik çözümlerden biri de evde ayak bakımı
  • Ayakların ve özellikle topukların çatlaması hiç hoş bir görünüm ortaya sermemektedir. Bu nedenledir ki ayaklarınızın çatlamaması için her duştan sonra veya haftanın belirli günlerin de ayaklarınıza krem ile masaj yapıp hem kuruyup çatlamasını engelleyebilir hem de kan dolaşımını hızlandıracağı için daha sağlıklı ayaklarla yaşamınıza devam edebilirsiniz.
  • Her banyoda veya banyodan sonra ayaklarınızda, özellikle topuklarını da oluşan ölü derileri ponza yardımı ile temizlemek de sağlıklı ayak için oldukça önemli bir adım ve bakım olacaktır.
  • Eğer pedikür yaptıran biri iseniz pedikürünüzü yapan kişinin işinin uzmanı olmasına, ölü deriyi alırken canlı deriyi de alıp götürmemesine önem vermeniz gerekmektedir. Evde yapacağınız bir pedikür ayağınızı daha kötü ve sağlıksız bir duruma getirebilir.

Ayak nasırı için bakım;
Yazın açık ayakkabılar veya bez ayakkabılar içerisinde rahatta olan ayaklarımız kış geldiği zaman botlar ve kalın ayakkabılar içinde hapsedilmekte v e bu da haliyle havasızlıktan mantar ve nasır oluşumuna yol açabiliyor. Kışın çok da önemli olmayan bu durum yazın bizi oldukça rahatsız edebiliyor. Eğer nasırınızın ağrısı yoksa pedikür yaptırarak kolaylıkla nasırdan kurtulabilirsiniz. Ancak nasırlarınız ağrılı ise en kısa zamanda bir ayak bakım merkezine gidip nasırınızı temizletmeniz gerekebilir.

Evde-ayak-bakımı-nasıl-yapılır2

Ayak tırnaklarında batık oluşmaması için;
Ayak sağlığında en önemli unsurlardan biri ise kişisel bakım ve temizliğinizi aksatmamanız. Özellikle ayak tırnaklarınızı düzenli kesmelisiniz. Ayak tırnaklarının kesimi düz olur ve çok dipten kesilen tırnaklar batık oluşumuna yol açabilir. Batık olmaması adına tırnakları biraz uzun bırakmalısınız. Gereğinden fazla uzun olan tırnaklar ayakkabı içerisin de yine batık oluşmasına neden olabilir. Özellikle yaz aylarında açık ayakkabı giyen bayanların ve bayların ayak bakımı çok önemlidir. Bayanlara açık ayakkabı giymeden önce oje sürmeyi öneririm. Bu, ayaklarınızı daha bakımlı gösterecektir.

tırnak-batması-nasıl-geçer

Ayak yorgunluğunu ve ayak ağrıları için bakım;
Çivi çiviyi söker hesabı yorgun ayaklarınızın doktoru soğuk sudur. Yalnızca 1 dakika kadar soğuk ve tazyikli suya tutacağınız ayaklarınızın yorgunluk sorunu ortadan kalkacak. Ardından yorgunluk ve strese birebir lavanta yağı ile masaj yapabilirsiniz. Dayanılması güç bir ağrıyla karşı karşıya iseniz, at kestanesi içerikli bir krem öneririm. Pek çok doğal kişisel bakım markalarında bu tür ürünleri bulmanız mümkün.

Evde-ayak-bakımı-nasıl-yapılır3

Ayak kokusu için öneriler:
Özellikle kışın pamuklu çorap ve botların içinde duran ayaklar için korkulu rüya ayak kokusunu önlemek için size birtakım önerilerde bulunmak istiyorum. Öncelikle şunu kabul edin: tüm gün ayakkabı içinde duran ayaklarınızın bazen terleyip nemlenmesi ve yine ayakkabı içinde kendi kendine kuruması ile koku oluşması çok normal. Yani bunu utanılacak bir durum olarak görmektense çözüm aramanız en doğrusu. İlk iş eve geldiğinizde ayaklarınızı limon kolonyası ile bir süre masaj yaparak rahat nefes almasını sağlamak. Ardından antibakteriyel bir sabunla 3-5 dakika sayaklarınızı yıkayın. Ardından duş jeliyle bir kez daha yıkayıp, nemlendirici sürün. Bu işlemi her gün tekrarladığınızda ayak kokusunun 1 aya kadar yok olduğunu göreceksiniz.

En önemlisi de aynı ayakkabıyı en fazla iki gün üst üste giymemelisiniz. Ayakkabılarınızı dinlendirerek, havalandırmanız önemli.

Evde ayak bakımı için karbonat tarifi;
Ayak bakımında en pratik çözümlerden biri de evde ayak bakımı. Bir kova sıcak suyun için dökülmüş iki üç kaşık karbonatla ayaklarınızı yıkamanız veya bu suyun içerisin de ayaklarınızı bekletmenizdir.

Evde-ayak-bakımı-nasıl-yapılır4

Ayakları yumuşatmak için evde yapılabilecek doğal bakım:
Har duş sonrası lavanta yağı ile masaj yaparak hem yorgunluğunu atmış, dinlenmiş hem de yumuşacık ayaklara kavuşabilirsiniz.

Özellikle kış aylarında kolaylıklar yapabileceğiniz bir diğer tavsiyem de, gece yatmadan önce ayaklarınıza yoğun nemlendirici bir krem sürün ve pamuklu bir çorap giyin. Ertesi gün yumuşacık ayaklara kavuşacaksınız.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.