banner913
banner932
banner1032
banner1038

Astromerit-Lefkoşa Eski Havaalanı arasına demir kapı yerleştirildi

banner1020

banner974
Astromerit-Lefkoşa Eski Havaalanı arasına demir kapı yerleştirildi

banner971
Ara bölgeden Lefkoşa’nın batısına kadar olan (Astromerit-Lefkoşa Eski Havaalanı arası) 11 kilometrelik dikenli tel döşeli bölgeye, mültecilerin geçişini engellemek maksadıyla ilk demir kapıların yerleştirildiği bildirildi.
Alithia gazetesi, hükümet planına göre, ara bölgedeki arazilerde çiftçilik yapan kişilerin gidiş-gelişlerini kolaylaştırmak için toprak yollarla eşit sayıda, 20’den fazla demir kapı yerleştirileceğini yazdı.
Ara bölgede çiftçilik yapma izni olan kişilere demir kapıların anahtarlarının verilmesinin düşünüldüğünü ancak Rum Yönetimi’nin Frontex ile sınır bekçileri için anlaşma imzalamış olmasının, her demir kapıya bir bekçi yerleştirilmesi olasılığını da açık bıraktığı kaydedildi.
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.