banner913
banner932
banner1012

Türk savaş uçakları sondaj gemisi üzerine uçtu

banner1020

Güney Kıbrıs adına sondaj yapacak olan gemi, sondaj noktasına ulaştı. Türk savaş uçaklarının ise sondajın gerçekleştirileceği bölgede uçuş yaptığı iddia edildi

banner974
Türk savaş uçakları sondaj gemisi üzerine uçtu

banner971

Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” (MEB) içerisinde Total-ENI şirketleri hesabına sondaj yapacak “West Capella” isimli Panama bandıralı sondaj gemisinin önceki gece, açıklanandan 2 saat önce, 11’inci parsel içerisindeki “Onisiforos Batı-1” hedefindeki sondaj noktasına ulaştığı haber verildi.
Sondaj gemisinin sözde Rum MEB’ine yönelik yolculuğuna 14 gün önce İspanya’ya bağlı Tenerife’den başladığını anımsatan Fileleftheros gazetesi, gemiye önümüzdeki 24 saat içerisinde, Limasol Limanı’nda bulunan 2 adet destek gemisi tarafından yakıt, su ve yiyecek ikmali yapılmasının beklendiğini yazdı.
Üçüncü bir geminin ise, güvenlik sebeplerinden ötürü sürekli olarak sondaj gemisinin yakınında seyir halinde olacağını belirten gazete, sondaj çalışmalarının başlamasından önce, bir dizi güvenlik tatbikatı yapılacağını ifade etti.
Sondaj makinesinin sabitleneceği noktaya gitmek için “Rum MEB”i içerisindeki 10’uncu parsel üzerinden bir rota izlediğini kaydeden gazete, dün erken saatlerden itibaren sondajla ilgili hazırlık çalışmalarının başlayacağını ve bunların esas nokta olarak seçilen yerde yapılacağını belirtti.
gazete, sondaj çalışmaları karşısındaki her türlü sıkıntı veya tacize karşı alınan sıkı önlemlere, Fransa’nın ihtiyatlı ancak oldukça aktif bir şekilde katkıda bulunmakta olduğunu kaydetti

Rum tarafı Larnaka limanına ikmal için yanaşan BM’nin Lübnan gücünde görevli 2 Fransız savaş gemisinin, ‘Total’in sondaj gemisine korumalık yapacağını’ ileri sürdü. 

Gazete, sondaj çalışmaları karşısındaki her türlü sıkıntı veya tacize karşı alınan sıkı önlemlere, Fransa’nın ihtiyatlı ancak oldukça aktif bir şekilde katkıda bulunmakta olduğunu kaydetti.
Lübnan’daki Barış Gücü’ne katılan Fransa Deniz Kuvvetleri’ne bağlı iki firkateynin, bu amaç için gönderildiğini ve ihtiyatlı bir şekilde Larnaka Limanı’na demirlediğini kaydeden gazete, bunların “Languedoc” ve “La Fayette” isimli firkateynler olduğunu ifade etti.
Gazete, 2 firkateynin, Lübnan Barış Gücü’ndeki yükümlülüklerine paralel olarak, sondaj makinesine güvenli bir mesafede, belirli aralıklarla ve ortaya çıkacak şartlara uygun devriye gezeceklerini vurguladı.
Gemilerin Larnaka Limanı’ndan ikmal yaptığını da kaydeden gazete, Fransızların ayrıca, 11’inci parseldeki sondaj sırasında ortaya çıkacak koşullara uygun olarak, havadan gözlem yapmaya ve Lübnan’daki güce bağlı uçaklarla katkı yapmaya hazır olduklarını da belirtti.
“Türk meydan okumalarının” önceki günden başladığı iddiasında da bulunan gazete, “Türklerin önceki gün öğlen saatlerinde Kıbrıs’ın kuzeyinde tatbikatlar yaparken, savaş uçaklarının da sondajın gerçekleştirileceği bölge ve Ramform Hyperion gemisinin sismografik araştırmalar yapacağı bölgeye yönelik olarak, Kıbrıs’ın güneyinde uçmakta olduklarını” ileri sürdü.
Uçuşların çok yüksek irtifada gerçekleştirildiğini de kaydeden gazete, öte yandan bölgede bir Amerikan uçak gemisinin de bulunduğunu ve bundan Suriye’ye hava operasyonları gerçekleştirildiğini ekledi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.