banner913
banner932
banner1012

Sevinin çocuklar, Bugün 23 Nisan

banner1020

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” bugün KKTC genelindeki tüm ilçelerde kutlanıyor....

banner974
Sevinin çocuklar, Bugün 23 Nisan

banner971

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” bugün KKTC genelindeki tüm ilçelerde kutlanıyor.

23 Nisan Kutlamaları çerçevesinde Başkent Lefkoşa’daki ilk tören saat 08.45’te Atatürk Anıtı’nda yapıldı. Anıta çelenkler sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

Atatürk Anıtına Lefkoşa Kaymakamı Mustafa Tel, KTBK Komutanlığı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Lefkoşa Türk Belediyesi, siyasi parti temsilcileri, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği, Güvenlik Kuvvetleri Emekli Subaylar Derneği, Emekli Astsubaylar Derneği, Emekli Mücahitler Derneği, Emekli Polisler Derneği, Sönmezliler Ocağı, okul, üniversite, diğer kurum kuruluşların temsilcileri çelenk sundu.

AKINCI: “GÜN DE, SAHNE DE, SÖZ DE, GELECEK DE ÇOCUKLARIN”

 Çocuk koroları Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde bayram konseri verdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında ülkedeki çocuk koroları ilk kez bir senfoni orkestrası eşliğinde sahneye çıktı, şarkılar söyledi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve iki çocuk korosunun verdiği konsere, uluslararası müzik yarışmalarında ödüller kazanan 8 yaşındaki piyanist Suna Alsancak da solist olarak katıldı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ve BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar’ın de izlediği konserde çocuk koroları dinleyicilerden büyük alkış aldı.

W. A. Mozart’dan “Küçük bir gece müziği” ve J. Haydn’dan “Re minor piyano konçertosu” gibi dünya klasikleri, çocuk şarkıları ile birlikte ülkemizin anonim şarkılarından “Münüse” ile “Dillirga” ve Cemal Özgürsel’in bestesi olan “Portakal Atışalım” CSO ve çocuk koroları tarafından birlikte icra edilip seslendirildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde CSO ile Erkan Dağlı yönetimindeki DAÜ-Sem Ada Işığı Orkestrası ve Hare Yakula yönetimindeki Lefkoşa Belediye Orkestrası Çocuk Korosu işbirliği ile düzenlenen “Çocuklardan Bayram Konseri”nde kısa bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Gün de, sahne de söz de, gelecek de çocukların” dedi.

Hedeflerinin çocuklara mutlu, güvenli, sağlıklı, barış dolu huzurlu bir gelecek kurmak olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Akıncı, çocukların şarkılarına ve seslerine kulan vermek için gelen BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ve BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar’a Kıbrıs’ın geleceğini kurmak için sürdürülen müzakerelere verdikleri destek ve katkı için teşekkür etti.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının, milli birlik ve beraberliği, kenetlenmeyi temsil ettiğini belirtti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova’nın televizyon ve radyoda yaptığı konuşma ile başladı.

Berova, bugünün; Türk Milleti’nin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 96. Yıldönümü olduğuna işaret ederek, “Türk Halkı’nın; var olma, devlet olma, özgürlük, bağımsızlık ve egemenliğini ilan ettiği gündür” dedi.

Berova, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ve O’nun,  “Milletin bağımsızlığını yine milletin azmi ve kararlılığı kurtaracaktır” sözleriyle yakılan bağımsızlık meşalesinin, 23 Nisan 1920 günü Ankara’da, Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline geldiğini kaydetti.

“Işığını, tarifsiz bir tutkuyla vatana gönül verenlerin gayretinden, azminden, kararlılığından, birlik ve beraberliğinden alan bu güneş; aynı zamanda ülkemizin kışını bahara, baharını yaza döndürecek bir dirilişin müjdecisiydi” diyen Berova, Türk Milleti’nin gönlünde, bağımsızlığın sarsılmaz ifadesi olarak en önemli yeri tutan “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nın her yıl ülkede ve yurt dışındaki temsilciliklerde kutlandığını belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 96. yıldönümü İskele’de de coşkuyla kutlandı. 

İskele Belediyesinden verilen bilgiye göre, 23 Nisan kutlamaları için 2 tören düzenlendi. Atatürk Anıtı’nda yapılan ilk törenin ardından ikinci tören Cumhuriyet Stadyumu’nda yer aldı.

Törenlere, Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Piyade Yarbay Cumhur Yazgan, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Personel Yarbay Alper Aydoğdu, İskele Polis Müdürü Şengül Kadı, siyasi parti temsilcileri, okullar, kurum kuruluş ve derneklerin yanı sıra çok sayıda öğrenci ve aileleri katıldı. 

Atatürk Anıtı’nda düzenlenen ilk tören, Şehit İlker Karter İlkokulu Bandosu eşliğindeki kortejin İskele Ecevit Meydanı’na gelmesi ile başladı. Protokol sırasına göre Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulduğu tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesi ile tamamlandı.

Cumhuriyet Stadyumu’nda yer alan tören ise, İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve Şehit İlker Karter İlkokulu Müdürü Coşkun Akyerli’nin tören teftişi ve çocukların bayramını kutlamasıyla başladı.

Törende, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

İskele Şehit İlker Karter İlkokulu Müdürü Coşkun Akyerli’nin açılış konuşmasını yaptığı törende, öğrenciler şiirler okudu, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını da Vedia Erdönmez yaptı.

Öğrencilerin resmi geçiş törenini İskele Kaymakamı ve İskele Belediye Başkanı izledi. Tören, İskele Belediyesi Yuvam Anakucağı, İskele Maarif Anaokulu, Şehit İlker Karter İlkokulu, Karadeniz Kültür Derneği’nin gösterileri ve şiirlerin ardından son buldu. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.