banner913
banner932
banner1032
banner1038

Öğrenci İzinlerinde yeni dönem

banner1020

İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve YÖDAK ile yapılan ortak çalışmalar neticesinde yabancı öğrenci izinlerinde düzenlemeye gidildi

banner974
Öğrenci İzinlerinde yeni dönem

banner971

İçişleri  Bakanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre; Ülkemizde üniversite öğrenimi görmek amacıyla bulunan yabancı öğrencilerin izinlendirilmesine ilişkin olarak Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve YÖDAK ile yapılan çalışmalar neticesinde, önümüzdeki eğitim öğretim döneminde uygulanmak üzere Bakanlığımızca  Muhaceret Yasası’na uygun olarak yeni bir düzenlemeye gidilmiştir.

TC Uyruklu öğrencilere  2, Üçüncü  Uyruklu öğrencilere 1 yıl

Öğrenciler, izin müracaatlarını kayıtlı oldukları üniversite aracılığıyla yapabileceklerdir.  Öğrenci izinleri, TC uyruklu öğrencilere 2 yıllık, üçüncü ülke uyruklu öğrencilere ise 1 yıllık  izinler şeklinde düzenlenecektir. Dolayısıyla öğrencilerin izin süresi sonunda  izinlerini yenilemeleri gerekmektedir.

Cezasız giriş çıkış uygulaması 1 yıl daha devam edecek

Öğrenciler, 2018-2019 eğitim öğretim dönemine kadar, kayıtlı oldukları üniversitelerden temin edecekleri öğrenci belgesini ibraz ederek cezasız şekilde KKTC’ye giriş çıkış yapabileceklerdir.

7 gün içerisinde KKTC’den çıkış yapmaları gerekecek

Öğrencilerin herhangi bir nedenle okul  idaresi ile ilişiği kesilen veya mezun olan öğrencilerin, ilişiğin kesildiği tarihten veya diploma tarihinden itibaren 60 gün içinde KKTC’den çıkış yapmaları gerekmektedir. Lisans üstü eğitime devam edecek olan öğrenciler için ise bu süre 90 gündür. Öğrenci izni Muhaceret Dairesi Müdürlüğü tarafından iptal edilen öğrencilerin 7 gün içerisinde KKTC’den çıkış yapmaları gerekmektedir.

Sağlık raporu 3 ayı geçmeyecek

Öğrenci izni almak için başvuran TC uyruklu öğrencinin elinde tam teşekküllü bir ihtisas hastanesi veya bir üniversite hastanesinden alınmış sağlık raporu (rapor tarihi 3 ayı geçmemek kaydıyla) veya Gemi Adamı Olur Belgesi varsa, ayrıca KKTC hastanelerinden sağlık raporu almasına gerek bulunmayacaktır.

Ancak söz konusu sağlık raporları Hepatit B, Hepatit C, HIV ve PPD Testi/Akciğer Skopisi testlerini kapsamalıdır.

Ancak; hastalık, yasal tutukluluk gibi önceden tahmin edilemeyen ve önleme imkanı olmayan, kişilerin iradesi dışında meydana gelen durumlarda, işbu durumun kanıtlanması koşuluyla, vize cezası uygulanmayacak ve öğrenci izni verilebilecektir.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.