banner913
banner932
banner1012

Kurban Bayramı neşe içinde sürüyor

banner1020

Sorunsuz başlayan Kurban Bayramı dünde önemli bir olay yaşanmadan geçerken, dün yine bayramlaşmalar devam etti, kurbanlar kesildi ve bayram yeri çocuklarla doldu taştı

banner974
Kurban Bayramı neşe içinde sürüyor

banner971

İslam dünyasının iki bayramından biri olan Kurban Bayramı sürüyor.
Dört günlük Kurban Bayramı’yla birlikte, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve arife gününün idari izin verilmesi dolayısıyla 6 güne çıkan tatil, 4 Eylül’de sona erecek. Kamu görevlileri 5 Eylül Salı günü işbaşı yapacak. 
Önceki gün başlayan Kurban Bayramı dolayısıyla Merkezi Cezaevi’nde bulunan hükümlü ve tutuklulara 09.00-16.00 saatleri arasında yakınları ile, önceden belirlenen programa göre açık görüş olanağı sağlanıyor.
Merkezi Cezaevi Müdürlüğü, Kurban Bayramı ziyareti için Merkezi Cezaevi’ne gidecek ziyaretçilerin, yanlarında kendini tanıtıcı bir belge getirmeleri ve ziyaretçiler tarafından getirilen yiyeceklerin ziyaret süresince tüketilecek miktarda olması gerektiğini belirtti.


BAYRAM YERİ

Lefkoşa’daki Fuar Alanı, bu bayram da ilgi odağı oldu.

Yiyecek, içecek ve hediyelik eşya satışlarının olduğu, şans oyunlarının çekildiği ve lunaparkta heyecanlı oyunların yer aldığı bayram yerinde, neşe dolu anlar bayramın ilk günü gibi dünde sürdü.

Çocukların doyasıya eğlendiği bayram yerinde, aileler de çocukları kadar keyifli anlar yaşanmakta.

Çocukları ile birlikte çarpışan arabalara ve gondola binerek, çocuk gibi eğlenen büyükler heyecan dolu bir bayram günü geçiriyorlar.

KURBAN KESİMİ DEVAM ETTİ

Bu arada Kurban Bayramı nedeniyle kurban kesmek isteyen kişi veya kurumlar dünde kurban kesmeye devam ederken, kurbanlık alım- satım işleri de kasaplar önünde yapıldı.

HALA SULTAN TEKKESİ’NE ZİYARET
Öte yandan Kurban Bayramı dolayısıyla Din İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla Larnaka'da bulunan Hala Sultan Tekkesi’ne 5 Eylül Salı günü toplu ziyaret gerçekleştirilecek.
Normal şartlarda Güney Kıbrıs’a geçişine izin verilmeyenlerin de Hala Sultan Tekkesi’ne gidebileceği açıklandı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.