banner913
banner932
banner1012

Kritik dosya Özersay’da

banner1020

Kamu arazilerinin kiralanması ile ilgili tartışmalar, Bakanlar Kurulu’nda da sürdü. Hükümet döneminde kiralanan arazilerin dosyası dün Denktaş tarafından Bakanlar Kurulu’na sunuldu. Özersay, “Kiralamaları inceleyeceğim ve Parti Meclisi ile değerlendirme yapacağım” dedi

banner974
Kritik dosya Özersay’da

banner971

Kritik Bakanlar Kurulu toplantısı dün üç saat sürdü.

HP ve DP arasında krize neden olan kamu arazilerinin kiralanması ile ilgili tartışmalar, Bakanlar Kurulu’nda da sürdü.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Tufan Erhürman’ı aracı koyarak talep ettiği “hükümet döneminde kiralanan arazilerin” dosyası dün Maliye Bakanı ve Demokrat Parti Başkanı Serdar Denktaş tarafından Bakanlar Kurulu’na sunuldu.

Özersay, Bakanlar Kurulu sonrası kısa bir açıklama yaptı ve dosyayı inceleyeceğini söyledi. Özersay, “Kiralamaları inceleyeceğim ve HP Parti Meclisi ile bir değerlendirme yapacağım” dedi.

Öte yandan elde edinilen bilgilere göre dünkü toplantıda Denktaş’ın arazi konusunda geri adım atmadığı ve bu nedenle hükümetin çok yakında bozulabileceği belirtildi. HP’nin parti meclisinin ise bugün toplanacağı öğrenildi.

Bilindiği üzere, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın, Devlet Emlak Malzeme Dairesi aracılığı ile oğlu Rauf Dektaş’a ait üniversiteye Metehan bölgesinde arazi kiralamış, Özersay da bunu “ güvensizlik” olarak nitelemişti.

Hükümetle ilgili güvensizlik ise, koalisyon ortakları arasındaki suçlama yarışı nedeniyle artarak devam ediyor.

Öte yandan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası, toplantıdan çıkan bakanların yüzlerinin gülmesi dikkat çekti.

Basın mensuplarının Maliye Bakanı Serdar Denktaş’a “açıklama yapacak mısınız sayın bakan” sorusu üzerine Denktaş “gerek yok” yanıtını verdi. Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali ise “bazen bir şey söylemeden de anlaşılıyor değil mi” yorumunda bulundu.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.