banner913
banner932
banner1012

"KKTC'deki tek istikrar plansızlık"

banner1020

CTP Milletvekili Akansoy "Maalesef KKTC'de istikrarlı olan tek şey plansızlık olduğu için ülkenin sağlık sektörünü de aynı kader bekliyor. Bu gidişle çok değil bundan 10 yıl sonra devletin ucuza sağlık hizmeti verdiği günleri maalesef mumla arayacağız"

banner974
"KKTC'deki tek istikrar plansızlık"

banner971

CTP Milletvekili Asım Akansoy 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle sosyal medyadan bir mesaj yayınladı. Ülkedeki sağlık sistemine ciddi eleştiriler getiren Akansoy’un mesajı şöyle:

Bizim çocukluğumuzda devlet okullarındaki eğitim düzeyi son derece iyiydi oysa bugünlerde aileler çocukları özel okullarda okuyabilsin diye canla başla çalışıp didiniyorlar. Bu negatif değişim ülkemizdeki plansızlığın ve kötü yönetimin bir sonucu olarak çok değil 30 yıl içerisinde gerçekleşti.

Maalesef KKTC'de istikrarlı olan tek şey plansızlık olduğu için ülkenin sağlık sektörünü de aynı kader bekliyor. Bu gidişle çok değil bundan 10 yıl sonra devletin ucuza sağlık hizmeti verdiği günleri maalesef mumla arayacağız. Devletin anayasal görevi gereği sunması gereken Kamu hizmetlerinin giderek küçülüp yok olması her zamanki gibi en çok da dar gelirli ve orta sınıf vatandaşlarımızı etkileyecek.
Bugün 14 Mart Tıp bayramı. İyi niyetle ve özveriyle çalışan hekim arkadaşlarımız özlük hakları olmaksızın, insan üstü bir çabayla devletin sağlık yükü altında ezilirken, bu sistemsizliği istismar eden, vatandaşı ve sağlık hakkını hiçe sayan hekimler de mevcut kuşkusuz. Ben bugün işini cüzdanıyla değil, vicdanıyla yapan tüm hekim arkadaşlarımın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum...
Plansızlık ve sistemsizlik bir kader değil, bir tercihtir ve bir gün hep birlikte bu ülkeyi daha yaşanabilir bir ülke yapacağız buna yürekten inanıyorum...

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.