banner913
banner932
banner1012

Güney'de çalışanlar kararlara tepki için eylem yaptı

banner1020

banner974
Güney'de çalışanlar kararlara tepki için eylem yaptı

banner971

Güney Kıbrıs'ta çalışan işçiler, işlerine gitmek için sınır kapısından geçiş yapamadıkları gerekçesiyle Metehan Sınır Kapısı, Başbakanlık ve Sağlık Bakanlığı önünde eylem yaptı.

Daha sonra Başbakanlık trafik ışıklarına giderek eylemlerini burada sürdüren işçiler, trafik akışını durdurdu. 

Eylem sırasında “İşçiyiz haklıyız kazanacağız” sloganı atan işçilerle araç sürücüleri ve polis arasında da zaman zaman tartışma yaşanıyor.

Yaklaşık 100 işçinin yer aldığı eylemde, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin dün açıklanan kararları eleştirildi. 

İşçiler, tek dertlerinin ekmek olduğunu, taşkınlık yapmak istemediklerini belirterek buna zorlanmamalarını istedi.

Eylem yerine gelen Lefkoşa Polis Müdürü Hüseyin Kadir Çete, eylemcilere "Lütfen kaos çıkarmayın, sesinizi duyurdunuz, demokratik şekilde eyleminizi tamamlayın, bu sadece bizim değil dünyanın yaşadığı sağlık sorunudur" dedi. Çete'nin uyarısı üzerine eylemciler yolu boşalttı ve trafik akışı yeniden başladı. 

Eylem Başbakanlık trafik ışıklarının yanındaki boş alanda sürdü.

İşçiler, daha sonra Sağlık Bakanlığı’na giderek burada Müsteşar Ali Çaygür ile görüme gerçekleştirdi. İşçiler burada yaptıkları görüşmeden sonuç çıkmadığı gerekçesiyle Başbakanlık önüne yürüdü. Burada polis ile işçiler arasında arbede yaşandı.

İşçilerin Başbakanlık önünde yaptığı eylem saat 11.30 sıralarında tamamlandı.

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi, "Kuzey Kıbrıs’ta ikamet eden ve Güney Kıbrıs’ta çalışan kişilerin yarından başlayarak 25 Aralık’a kadar Güney Kıbrıs’a geçişlerinin durdurulmasına" karar vermişti. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.