banner913
banner932
banner1012

Girne, Gazimağusa ve Güzelyurt vatanımızdır

banner1020

Güzelyurt kökenli Rumlar “anti işgal” yürüyüşü düzenledi. Sözde Omorfo Belediye Başkanı Haciavraam, Girne, Gazimağusa ve Güzelyurt’un vatanları olduğunu iddia etti

banner974
Girne, Gazimağusa ve Güzelyurt vatanımızdır

banner971

Güzelyurt (Morfu) kökenli Rumlar önceki sabah “anti işgal” yürüyüşü düzenledi.

Etkinlikte, “Astromerit” (Bostancı) sınır kapısı yakınında dua okundu ve BM’ye muhtıra verildi.
Etkinliğe  Yunanistan Meclisi’ni temsilen  katılan SİRİZA Milletvekili Kontonis, “sizin adil mücadeleniz bizim adil mücadelemizdir” şeklinde konuşarak, “önceki Cumartesi günü Güzelyurt’u ziyaret ettiğini, hissettiği duyguların kızgınlık ve işgal altındaki belediyelerin kurtarılması için verilen mücadeleye devam edilmesi kararlılığına dönüştüğünü” belirtti.


Sözde “Omorfo Belediye Başkanı” Haciavraam ise, Girne, Gazimağusa ve Güzelyurt’un “vatanları olduğunu” ifade ederek “çözümsüzlüğün çözüm olmadığının anlaşılması gerektiğini” söyledi.

UNFICYP’in görevine devam edip etmeyeceğinin yarım yüzyıl sonrasında ilk kez kesin olmadığını da belirten Haciavraam, “alınan mesajların iyimserliğe yer bırakmadığı ve bölünmenin kapıyı çaldığı” iddialarında da bulundu.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.