banner913
banner932
banner1012

Denktaş’a arazi iptal

banner1020

Kamuoyunda ciddi tartışmalara neden olan Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın oğlunun şirketine verilen askeri bölge arazisi kararı iptal edildi. Bunun yerine devlet tarafından Rauf Denktaş Üniversitesi yapılması kararlaştırıldı

banner974
Denktaş’a arazi iptal

banner971

Lefkoşa Kermiya'da askeri bölge kapsamından çıkartılarak, Maliye Bakanı Serdar Denktaş'ın oğlu iş adamı Rauf Denktaş'a verilmek istenen arazi hakkında yeni bir gelişme yaşandı.

"Rauf Denktaş Üniversitesi" yapılacağı söylenen arazinin devri konusunda kamuoyundaki büyük tepki sonrasında dün toplanan Bakanlar Kurulu'nda geri adım atıldı.

Bakanlar Kurulu'nda Serdar Denktaş'ın oğlunun şirketine verilen 200 dönümlük arazinin geri alınması ve burada devlet tarafından Rauf Denktaş Üniversitesi yapılmasına karar verildi.

Bu karara ilk tepki Halkın Partisi’nden (HP) geldi. Halkın Partisi Başkanı Kudret Özersay, dün gece sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada DAÜ örneğini verdi.

Özersay açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kaç hükümet programında DAÜ yasası konusunda söz verildi? Özerklikten, siyasi müdahalenin ortadan kalkmasından, idari personel alımında siyasi istismarın önüne geçilmesinden bahsedildi. Yasa taslağı oluşturuldu, gitti, geldi, Bakanlar Kurulu, Meclis komitesi, geri çekilme, ileri gidememe...Tam bir yılan hikayesi.
Şimdi Başbakan Yardımcısı'nın oğlunun şirketine arazi verilmesi kararı iptal ediliyor, yeni bir "devlet üniversitesi"nden bahsediliyor. 
DAÜ bir "devlet üniversitesi" mi? Demokratik ve özerk bir üniversite için yasa çalışmalarında kaydedilen mesafe ortadadır. O nedenle bu yeni "devlet üniversitesi" düşüncesine dair DAÜ konusunda olanlara bakmak, olacakları görmek için yeterli değil midir? Başka bir şey söylemeye gerek var mı? 
Ha bir de akla şu soru geliyor tabi: Rahmetlik Rauf Raif Denktaş'ın anıt mezarını dahi yapmayı bir türlü beceremeyenler şimdi kurucu Cumhurbaşkanı adına bir "devlet üniversitesi" mi yapacaklar? 
Hayırlısı...”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dr dalen - 5 yıl önce
Bir hayat kurtarın, böbrek bağış yapın ve iyi bir ücret alın

Herkese merhaba, ben Dr. DALEN ve finansal durumunuzu değiştirmek, böbrek bağışçısı olmak, hayat kurtarmak ve hala iyi bir ücret almak istediğinizi bilmenizi istiyorum. Sağlıklı olduğunuzu biliyorsanız, yalnızca bir böbrek satmaya veya bağış yapmaya (seyahat masrafları için ödenen tüm masraflarla birlikte 500.000 $) hazırsınız, bugün hastanemde bağış yapıyor. Hayatın her gününü kurtardığımız için acil böbrek bağışlarına ihtiyacımız var.
Bana bugün isteğinizi yazın e-posta: [email protected]
Not: Cerrahi ve sadece sağlıklı insanlar seyahate hazır
18189344104 numaralı telefondan iletişim

DALEN MICHAEL.
  [email protected]