banner913
banner932
banner1012

Daima kalbimizde

banner1020

Ulu Önder Atatürk’ü, ölümünün 79’uncu yılında bugün bir kez daha sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz

banner974
Daima kalbimizde

banner971

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, 79’uncu ölüm yıldönümü nedeniyle bugün başkent Lefkoşa ve ilçelerde düzenlenecek törenlerle anılacak.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05’te 2 dakika boyunca sirenler çalacak ve saygı duruşunda bulunulacak.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, başkent Lefkoşa’da iki ayrı törenle anılacak. İlk tören Atatürk Anıtı’nda saat 09.00’da yapılacak. Atatürk için ikinci tören, Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılacak. Tören saat 09.30’da başlayacak. Bu arada Dışişleri Bakanlığı himayelerinde ve YDÜ ev sahipliğinde "Said Arif Terzioğlu Atatürk Fotoğraf ve Belgeleri Seçkisi" adlı sergi de açılacak. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü Anma Programı kapsamında düzenlenen sergi, YDÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde yer alacak. Sergide, TAK’ın kurucusu Said Arif Terzioğlu'nun Atatürk ile ilgili fotoğraf ve belgeler seçkisi sergilenecek.
Gazimağusa’daki 10 Kasım töreni Zafer Anıtı’nda olacak. Tören, saat 08.50’de başlayacak. 
Atatürk’ü anma etkinlikleri çerçevesinde Girne’de iki tören düzenlenecek.
İlk tören, Girne Atatürk Anıtı’nda saat 08.45’te başlayacak. Anafartalar Lisesi öğrencileri şiir okuyacak. Anafartalar Lisesi’ndeki anma töreni ise saat 19.00’da olacak.
Güzelyurt’taki anma töreni Atatürk Anıtı’nda olacak ve saat 08.55’te başlayacak.

İskele’deki tören, Ecevit Meydanı'nda yer alan Atatürk Anıtı önünde saat 08.45’te başlayacak.
Lefke’deki 10 Kasım töreni saat 08.55’te Atatürk Anıtı önünde olacak. Geçitkale’deki 10 Kasım töreni saat 08.45’te Geçitkale Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

Mehmetçik’teki tören saat 08.50’de Belediye Parkı Atatürk Anıtı önünde yer alacak.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.