banner913
banner932
banner1032

Bir tarih daha göçtü

banner1020

Araştırmacı, yazar, şair Harid Fedai, 87 yaşında hayata veda etti

banner974
Bir tarih daha göçtü

banner971

 

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK)  televizyonunun kurucu müdürü, araştırmacı, yazar, şair Harid Fedai, 87 yaşında yaşama veda etti.

Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle Yakın Doğu Hastanesi’nde tedavi gören Harid Fedai, dün sabah saat 08.00’de hayatını kaybetti. 

Fedai’nin cenazesi bugün Lefkoşa’da İsmail Safa Camisi'nde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazıyla Lefkoşa Mezarlığı'nda defnedilecek.
1930’da Lefke’de doğan, Türk Mukavemet Teşkilatı’nda önemli görevler üstlenen, Bayrak Radyosu’nda yıllarca üst düzey yöneticilik yapan ve Bayrak TV’nin kurucu müdürü olarak Kıbrıs Türk toplumuna hizmet veren Fedai, 27 yıl boyunca Kıbrıs gazetesinde “Eski Basın” köşesini hazırlamıştı. 

30’dan fazla yayımlanmış kitabı ve çok sayıda makaleleri bulunan Fedai, katıldığı kongre ve sempozyumlarda Kıbrıs Türk kimliğini tanıtmıştı.
Öte yandan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK)  televizyonunun kurucu müdürü, araştırmacı, yazar, şair Harid Fedai için taziye mesajı yayımladı.
Berova, hayatını kaybeden Fedai için yayımladığı mesajda, “Kıbrıs Türk Kültürü üzerine yaptığı araştırmalar ile ilgili yazdığı makaleler ve şiirlerle ülkemiz edebiyatına önemli eserler bırakan, öğretmenlik, eğitim müfettişliği ve radyo yöneticiliği gibi birçok alanda da görev yapmış değerli insan araştırmacı yazar Harid Fadai’yi kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyim” dedi.

Beroava, mesajını, “Fedai’ye Allah’tan rahmet, başta ailesi ile sevenleri olmak üzere tüm edebiyat ve eğitim camiamıza başsağlığı dilerim” ifadeleriyle tamamladı. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.