banner913
banner932
banner1032

Barmenler viski tadım eğitiminde buluştu

banner1020

Orhan Shevket & Son Ltd., dünyanın en çok ödül alan single malt viskisi Glenfiddich’in dünya marka elçisi Struan Grant Ralph’ın katılımıyla viski tadım eğitimi düzenledi

banner974
Barmenler viski tadım eğitiminde buluştu

banner971

 

William Grant & Sons Ltd. tarafından 1887 yılından bu yana üretilen dünyanın en çok ödül alan single malt İskoç viskisi Glenfiddich’in distribütörlüğünü yapan Orhan Shevket & Son Ltd., Glenfiddich’in dünya marka elçisi Struan Grant Ralph’ın katılımıyla 28 Kasım Çarşamba günü Merit Lefkoşa’da barmen, bar şefi ve F&B müdürlerine yönelik özel viski tadım eğitimi düzenlendi.

İskoç viskinin doğum yeri İskoçya’dan Kuzey Kıbrıs’a gelen Glenfiddich dünya marka elçisi Struan Grant Ralp, sunumunda viskinin tarihçesi, viski türleri ve viskinin üretim aşamasına dair püf noktaları katılımcılar ile paylaştı. Glenfiddich ailesi ve viski hakkında merak edilen tüm soruların yanıtlandığı viski tadım eğitiminde, herbiri kendine has lezzet ve aromaya sahip 12, 15, 18 ve Project XX olmak üzere 4 farklı Glenfiddich viskisinin tadımları yapıldı.

Viski tadım eğitiminde ilk olarak, Glenfiddich’in imzası haline gelen klasik ekspresyonu olan meyvemsi tadı, hafif meşe aroması ve kokusunun yumuşaklığı ile 12 yıllık Glenfiddich viskisi katılımcılara sunuldu. İskoçya’da viski içerisindeki lezzetin %80’inin yıllandırdıkları fıçılara bağlı olduğunu, daha kompleks ve daha zengin aromalı viski üretebilmek için solera sistemi kullandıklarını belirten Ralph, bu sistem ile karıştırılan 15 yıllık Glenfiddich viskisini katılımcılar ile birlikte tattı.

Benzersiz aromaları bir araya getirerek seçkin viskiler üreten Glenfiddich’in viski tadım eğitiminde daha sonra, markanın en başarılı ekspresyonlarında biri olan 150 kadar şeri ve bourbon fıçılarının özenle seçilip belirli bir süre boyunca evlendirilmesi ile oluşan elma, kuru meyve, ve tarçın gibi zengin aromalar içeren 18 yıllık Glenfiddich tadıldı. Eğitimde viskiseverler son olarak 16 ülkeden Glenfiddich’i temsil eden 20 viski uzmanın damak tadının birleşmesiyle meydana gelen, yaratıcı uzmanlarından birinin de Struan Grant Ralph olduğu benzersiz Procect XX’i yaratıcılarından biri ile birlikte tatma imkanı buldu. Eğitim, Glenfiddich dünya marka elçisi Struan Grant Ralph’ın tüm katılımcılara sertifika vermesiyle son buldu.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.