banner913
banner932
banner1012

Alsancaklılar, Alsancak'ın sembölü Mare Monte plajının belediyeye devredilmesi talebiyle eylem yaptı.

banner1020

Mare Monte plajının belediyeye devredilmesini isteyen Alsancaklılar, dün eylemdeydi. Bölge halkının yoğun katılımıyla gerçekleştirilen eylemde “Halkın olanı, halka verin” çağrısı yapıldı    Yüzlerce...

banner974
Alsancaklılar, Alsancak'ın sembölü Mare Monte plajının belediyeye devredilmesi talebiyle eylem yaptı.

banner971

Mare Monte plajının belediyeye devredilmesini isteyen Alsancaklılar, dün eylemdeydi. Bölge halkının yoğun katılımıyla gerçekleştirilen eylemde

“Halkın olanı, halka verin” çağrısı yapıldı

 

 Yüzlerce Alsancaklı ve Mare Monte sevdalısı, geçmişine, anılarına sahip çıktı, ‘Mare Monte halkındır’ sloganları ile yürüdü. Bölgede yaşayan yabancılardan, bölge halkına, Mare Monte’de anıları olan çok sayıda kişi, genci, yaşlısı dün Mare Monte’ye ve anılarına sahip çıktı, ‘Halkın olanı, halka verin’ çağrısı yaptı.

Alsancak Belediyesi Başkanı Fırat Ataser eylemde yaptığı konuşmada, 2007 yılında Mare Monte’nin dönemin Vakıflar İdaresi’nce Net Holging’e kiralandığını ve sözleşmeye ‘yanlışlık yapıldı’ diyerek plajın da dahil edildiğini hatırlattı.

Vakıflar İdaresi’nin böyle bir karar alma yetkisi olmadığını belirten Başkan Ataser, plajların halkın olduğuna vurgu yaptı. “Bizim denize kapımız, kendimize öz tek plajımız Mare Monte’dir” En güzel plajlara sahip olan bölgede halkın girebileceği bir plaj olmadığına işaret eden Başkan Ataser, bundan da gelmiş geçmiş hükümetlerin sorumlu tuttu.

“NE GEREKİRSE YAPACAĞIZ”

 

“Bizim denize kapımız, kendimize öz tek plajımız Mare Monte’dir” diyen Başkan Ataser, Mare Monte plajının halka açılması için belediye olarak ne gerekirse yapacaklarını ifade etti. Yatırımcı firma ile tartışmaktan kaçındıklarını ancak önceki gün istenmeyen bir olan olduğunu da aktaran Başkan Fırat Ataser, plaja inen resmi yol önüne beton yapıldığını, beton sökmek istediklerini ancak tartışma yaşandığını kaydetti. “Biz mücadeleden korkmayız” diyen Ataser, plajın halkın, kamunun olduğuna vurgu yaptı. Mare Monte diskonun açılmasına yönelik açıklamasının ardından, sözleşme gereklerini yerine getirmeyen, kirasını dahi ödemeyen Net Holding’in diskoyu da yıktığına işaret eden Ataser, belediye olarak en büyük misyonlarının da halka plaj kazandırmak olduğunu kaydetti. “En iyi şekilde çalıştırabiliriz” “Bu bir başlangıç” diyen Ataser, 7 Nisan’da Yüksek Mahkeme’de Vakıflar İdaresi ile Net Holding arasında duruşmanın devam edeceğine işaret etti ve “Yetkililerimiz umarım bizim bu mücadelemizi görür ve bizi bu güzellikten mahrum etmezler” şeklinde konuştu. ‘Belediyeler plajları çalıştıramaz’ dendiğini işaret eden Başkan Ataser, örnekleri olduğunu ve Alsancak Belediyesi’nin de en iyi şekilde plajı çalıştırabileceğini vurguladı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.