banner913
banner932
banner1012

Yardımcı hakemlerin işi zorlaştı

banner1020

Kritik pozisyonlarda verilen gol kararlarının işaret edilmesi kuralında yapılan değişiklik, yardımcı hakemlerin işini zorlaştıracak

banner974
Yardımcı hakemlerin işi zorlaştı

banner971

FIFA’nın uygulamaya koyduğu yeni kurallara göre, yardımcı hakemlerin işi zorlaştı. Özellikle kritik pozisyonlarda verilen gol kararlarında yapılan değişiklik, yardımcı hakemlere sıkıntılar yaşatabilir.

Kritik pozisyonlarda gol kararı veren bir yardımcı hakem, daha önce direk ortaya doğru dönüp koşarak, maçın hakemine ve izleyenlere, pozisyonun gol olduğu mesajını veriyordu.

Yenilenen kurala göre ise gol kararı veren yardımcı hakem, önce bayrağı sol eline alıp, havaya kaldıracak. Daha sonra ortaya doğru dönüp koşacak. Bu durumda da yardımcı hakemler, kuralı tam bilmeyen, teknik adam, futbolcu, yönetici ve taraftarların direk hedefi haline gelebilecek.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.