banner913
banner932
banner1032

Cezaevinde kermes

banner1020

Cezaevindeki mahkumların atölyelerde ürettiği eserler sergilendi, satışlar yapıldı

banner974
Cezaevinde kermes

banner971

Merkezi Cezaevi’nde, geliri mahkumların ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kullanılacak kermes düzenlendi.
Cezaevindeki mahkumların ahşap, demir ve seramik atölyelerinde ürettiği eserlerin sergilendiği ayrıca satışının yapıldığı kermes, dün öğleden sonra 16.00’da başladı. Kermes, saat 19.00’a kadar sürdü.
Ürünlerin satışından elde edilecek gelirin mahkumların ihtiyaçları yönünde kullanılacağı kermesi İçişleri Bakanı Kutlu Evren de gezerek alış veriş yaptı.

Etkinlikte “İçerideki Işık Cezaevi Orkestrası” da konser verdi.
İçişleri Bakanı Kutlu Evren kermes sırasında yaptığı açıklamada, atölyelerin elverdiği nispette burada öğrendiklerini kendilerine meslek edinecek mahkumların cezaevinden çıktıktan sonra bu mesleği sosyal hayatlarına da taşıyabileceklerini ifade etti.

İçişleri Bakanlığı Merkezi Cezaevi Müdürü Derviş Çebiç de konuşmasında bu yıl 6’ncısını gerçekleştirdikleri kermesi imkanlar ölçüsünde en doğruyu üretmek adına düzenlemeye çalıştıklarını söyledi. 
Yeni cezaevinin bir an önce hizmete girmesini de beklediklerini ifade eden Çebiç, daha modern ve profesyonel inşa edilecek cezaevinin mahkum ve cezaevi çalışanları için çok daha iyi olacağını belirtti

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.