banner913
banner932
banner1012

“Amacımız, kültürümüzü geleceğe taşımak”

banner1020

Enginar Festival Komitesi Halkın Sesi’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında bilgi veren Komite Başkanı Evşen Ummanel, amaçlarının bu gibi faaliyetlerle kültürümüzü geleceğe taşımak olduğunu vurguladı

banner974
“Amacımız, kültürümüzü geleceğe taşımak”

banner971

Ülkemizde gelenekselleşen festivallerden biri olan Mormenekşe Enginar Festivali bu yıl Nisan ayının son üç günü gerçekleşecek.

Mormenekşe Kadınlar Birliği Başkanı ve Festival Komitesi Başkanı Evşen Ummanel ve komite üyesi Elçim Öztemiz, Halkın Sesi Gazetesi’ni ziyaret ederek Haber Müdürü  İbrahim Daloğlu’na festival hakkında bilgi verdiler. Ummanel, festival komitesinin çalışmalarından bahsederek festivali 60 bin TL bütçe ile yapacaklarını dile getirdi. Sponsor bulmakta zorlandıklarının da altını çizen Ummanel, amaçlarının ülkemiz kültürünü gelecek nesillere aktarmak ve ülkeye gelen turistlere tanıtmak olduğunu vurgulayarak bu gibi festivallere devletin katkısının artması gerektiğini kaydetti.

Kortej yürüyüşüyle başlayacak olan festivalin Mormenekşe Kadınlar Birliği Düğün Salonu’nda yapılacağını belirten Evşen Ummanel, başta bölge halkı olmak üzere herkesi 28-29-30 Nisan tarihlerinde yapılacak festivale davet etti.

Festivalde enginar yemekleri yarışması, elişi yarışması, çocuk şenliği, halk dansları gösterisi ve daha birçok etkinliğin yanında son gece Gripin Grubu’nun konseri olacak.


banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.