banner913
banner932
banner1012

Ticaret Odası'ndan yerel istihdamı teşvik projesine destek

banner1020

Kıbrıs Türk Ticaret Odası, yerel istihdamın teşvik edilmesinin, ücretlerin yurt dışına gönderilmek yerine yurt içinde harcanmasına neden olabilecek ve ekonomik büyümenin devamlılığına da katkı sağlayacağını kaydetti

banner974
Ticaret Odası'ndan yerel istihdamı teşvik projesine destek

banner971

 Kıbrıs Türk Ticaret Odası  (KTTO) yerel istihdamın önündeki en büyük engellerden birinin işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu insan kaynağının yetiştirilmesi olduğunu vurguladı.

KTTO tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Bunun için meslek edindirme ve işgücünün niteliklerini artırmaya yönelik tüm paydaşlarla işbirliği yapılarak programlar geliştirilmelidir” denildi.

Açıklamada Oda’nın iş yerlerinde KKTC yurttaşı genç işsizlerin istihdam edilmesini teşvik edip desteklemek, ekonomik faaliyetlerine yeni başlayan girişimcilere ve küçük işletme sahibi esnafa sosyal güvenlik desteği sağlamak amacıyla alınan önlemleri memnuniyetle karşıladığı belirtildi.

“YEREL İSDİHDAMIN TEŞVİKİ İÇİN ALINAN ÖNLEMLERİ DESTEKLİYORUZ”

KTTO’nın hükümetin yerel istihdamı teşvik için aldığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner tarafından açıklanan önlemleri desteklediği vurgulandı ve “Açıklanan teşvik sisteminde stajyer statüsündeki çalışanların destek kapsamına alınmasının, meslek lisesi mezunlarına ve kadınların istihdamına daha ayrıcalıklı yaklaşılmasının da önemli olduğunu düşünmekteyiz” denildi.
İstihdam edilecek KKTC yurttaşlarının sosyal güvenlik yatırımlarının belirli süreler ile devlet tarafından karşılanmasının yerli istihdamı teşvik edeceği kaydedilen açıklamada, bunun KKTC  vatandaşlarının işgücü piyasasına girişlerini kolaylaştıracağı belirtildi.

Açıklamada, yerel istihdamın teşvik edilmesinin, ücretlerin yurt dışına gönderilmek yerine yurt içinde harcanmasına neden olabilecek ve ekonomik büyümenin devamlılığına da katkı sağlayacağı ifade edildi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.