banner913
banner932
banner1012

Meclis’te 2023 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı görüşülüyor

banner1020

Ombudsman bütçesi Meclis’ten geçti

banner974
Meclis’te 2023 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı görüşülüyor

banner971
 Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda, 11 milyon 535 bin TL’lik Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) görüşüldü.
Konuşmaların ardından bütçe oybirliğiyle geçti
-Barçın
İlk konuşmayı CTP Milletvekili Devrim Barçın yaptı.
Barcın, hukuk devleti noktasında Ombudsmanın görevinin önemli olduğunu söyleyerek, bütçeye bakıldığında yüzde 80’inin personel gideri olduğunu belirtti.
Barçın, hizmet binası kiralama giderinde yüzde 133 artış öngörüldüğünü söyleyerek, bir daire alınacak paranın kiralama gideri olarak verildiğini belirtti.
Kira giderlerinin dövize endekslenmesi noktasında ciddi bir sıkıntı bulunduğunu söyleyen Barçın, hükümetin döviz üzerinden bina kiralamayı daraltacak adımlar atması gerektiğini kaydetti.
Barçın, şu anda yeni ombudsman atanmasının ardından 6 aylık raporun sitede bulunmadığını, bu konuyu takipte olduklarını ifade etti.
Ombudsmanı proaktif bir yönetim izlenerek toplumdaki güvenin zedelenmesinin önüne geçilmesi ve başvuruların sonuçlandırılması gerektiğini kaydetti.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.