banner913
banner932
banner1032

Yemende Cumhurbaşkanlığı Sarayına hava saldırısı

banner1020

Yemenin başkenti Sanayı ele geçiren Husiler Cumhurbaşkanı Abdurrabu Mansur Hadinin kaçtığı körfez şehri Adene doğru ilerledi ve Hadinin ikamet ettiği geçici cumhurbaşkanlığı sarayına saldırı düzenledi....

banner1045
Yemende Cumhurbaşkanlığı Sarayına hava saldırısı

banner971

Yemenin başkenti Sanayı ele geçiren Husiler Cumhurbaşkanı Abdurrabu Mansur Hadinin kaçtığı körfez şehri Adene doğru ilerledi ve Hadinin ikamet ettiği geçici cumhurbaşkanlığı sarayına saldırı düzenledi.


Adene 60 kilometre uzaklıktaki El-Anad hava üssünü de ele geçiren Husi milislerinin şehre saldırı hazırlığında olduğu bilgileri gelirken, Associated Press haber ajansı Cumhurbaşkanı Hadinin Adendeki sarayını terk ettiğini bildirdi. Hatta Hadinin ülkeyi terk ettiği bile iddia ediliyor.



AP haberinde, Görgü tanıkları Cumhurbaşkanlığı konvoyunun saraydan çıkarak uzaklaştığını söylüyor dendi.

Haberde Cumhurbaşkanınıun nereye götürüldüğü konusunda bir bilgi olmadığı da ifade ediliyor.

Husilerin ele geçirdiği hava üssü, kısa süre öncesine kadar ABD askerlerinin kaldığı ve Yemen ordusuna El Kaide ile mücadele konusunda teknik destek verdiği bir karargah niteliğindeydi.

YAKALAYACAK KİŞİYE ÖDÜL VERECEKLER


Üssün ele geçirildiğini televizyonlardan duyuran Husiler, Amerikan kuklası olarak tanımladıkları Cumhurbaşkanı Hadiyi yakalayacak kişilerin de ödüllendirileceğini söyledi.

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurrabu Mansur Hadi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinden, gönüllü ülkelerin Şii isyancı Husileri durdumak için düzenleyeceği bir operasyona onay vermesini istemişti.

Hadi, Güvenlik Konseyine gönderdiği mektupta, isyancılara karşı meşru idarenin her türlü yolla desteklenmesine izin verecek bir karar çıkarılması çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı daha önce de Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ve Arap Birliğini müdahaleye çağırmıştı.

Husilerin Salı günü güneydeki iki kenti ele geçirdiği haber veriliyor.

İsyancılar Ocak ayınbda başkent Sanayı ele geçirmişler, Hadiyi ev hapsine almışlar ve beş kişilik bir Başkanlık Konseyi oluşturmuşlardı.

Ancak Cumhurbaşkanı Hadi ev hapsinden kaçmayı başararak Adene gitmiş ve Görevimin başındayım mesajını vermişti.

Yemendeki krize, bölgesel rakipler İran ve Suudi Arabistanın da dahil olabileceği belirtiliyor.

Salı günü Suudi Arabistanın zırhlı birliklerini Yemen sınırına kaydırmaya başladığı bildirilmişti.

Pazar günü ülkenin üçüncü büyük kenti Taizi de ele geçiren Husilerin, Adene 60 kilometre mesafedeki El-Anad hava üssünü ele geçirdikleri ve ardından kente 40 kilometre kadar yaklaştıkları haber veriliyor.

BBC TÜRKÇE

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.