banner913
banner932
banner1012

Suyun altındaki özgürlük!

banner1020

Elvan YARMA Tekerlekli sandalyede hayatını sürdürenlerin her gün binlerce engelle karşılaştığı bir dünyada, Sue Austin su altında özgürlüğü yeniden keşfetti!

banner974
Suyun altındaki özgürlük!

banner971

Geçirdiği hastalık sebebiyle 18 yıldır tekerlekli sandalyede yaşayan Sue Austin, TED’in ( Teknoloji, eğlence ve tasarım alanında yeni fikirlerin yayılmasını sağlayan uluslararası girişim) desteğiyle, tekerlekli sandalyeyle Kızıldeniz’e dalış projesini gerçekleştirdi.

Sue Austin’den tekerlekli sandalyeyle Kızıldeniz’de dalış

Dalış fikri 2005 yılında yüzme eldiveniyle dalış yaparken aklına geldi. Tekerlekli sandalyeyle karada nasıl hareket ediyorsa, bu yüzücü ekipmanıyla da su altında dalabileceğinin farkına vardı. O tarihten bu yana aralıklarla, dalış denemelerini sürdürdü.

Sue Austin’den tekerlekli sandalyeyle Kızıldeniz’de dalış

Ona göre, su altı dalışı yapanların hissettiği özgürlük ve heyecan tekerlekli sandalyedeki biri için uzaktı. Austin, deniz ve tekerlekli sandalye bir araya gelirse ortaya ne çıkar diye merak edip, işe koyuldu.

Sue Austin’den tekerlekli sandalyeyle Kızıldeniz’de dalış

Elbiseyle daldığından üşümesin diye fotoğraf çekimi için en fazla 45 dakikaları vardı. Peki nasıl daldı? Sue Austin için bedenini destekleyen ve ona hareket imkanı sağlayan motorlar kullanıldı. Kendini, su balesinde yapılan akrobasiden tutun, balık sürüleriyle yüzmeye kadar birçok hareketi denediği bir filmin içinde buldu. Ortaya bu nefis görüntüler çıktı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.