banner913
banner932
banner1032

Kudüs Öfkesi

banner1020

ABD Başkanı Trump'ın dünyayı karşısına alarak attığı Kudüs adımı, Ortadoğu'yu yangın yerine çevirmeye yetti. Dünü 'Öfke Cuması' ilan eden ve namaz çıkışı protestoya başlayan Filistinlilere, İsrail askerleri biber gazının yanı sıra gerçek mermilerle saldırdı. Gazze sınırındaki gösterilerde bir Filistinli yaşamını yitirdi. Binlerce insanın katıldığı gösterilerde onlarca kişi yaralandı. Türkiye, KKTC ve dünyanın dört bir yanında da dün Kudüs protestoları yapıldı

banner974
Kudüs Öfkesi

banner971

Kudüs'te Öfke Cuması: 1 ölü, 26 yaralı

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs kararının ardından "Öfke Cuması" çağrısı yapıldı. Cuma namazının ardından Batı Şeria ve Filistin'in diğer bölgelerinde protestolara gidildi

İsrail askerleri, Mescid-i Aksa ve Batı Şeria'da cuma namazı sonrası düzenlenen gösterilere gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahalede bulundu. Çatışmalarda bir kişi hayatını kaybetti, en az 95 Filistinli yaralandı

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararı, Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde protesto edildi. İsrail askerleri El-Halil, Nablus ve Kalkiliyye'deki gösterilere müdahale etti.

Doğu Kudüs'te de gösteriler yapıldı. Mescid-i Aksa'taki gösterilere polis gerçek mermilerle müdahale etti. Dünkü çatışmalarda 95 Filistinlinin yaralandığı belirtiliyor. 

Filistin Sağlık Bakanlığı 1 kişinin vurularak öldüğünü açıkladı. 

Batı Şeria'nın Ramallah, Nablus, Tulkerm, Kalkiliyye, Cenin, Beytullahim, Selfit ve El-Halil kentlerinde cuma namazı sonrası yürüyüşler düzenlendi.

ABD'nin Kudüs kararına kınayan sloganlar atan eylemciler, Filistin bayrakları ile Mescid-i Aksa'nın fotoğraflarını taşıdı.

İsrail askerleri, El-Halil kentindeki Bab ez-Zaviye ve Kalkiliyye yakınlarındaki iki belde ile Nablus yakınlarındaki Kusra'da Filistinli gösterilere göz yaşartıcı gazın yanı sıra gerçek ve plastik mermilerle müdahale etti. Atılan gazdan etkilenen çok sayıda Filistinli, boğulma tehlikesi geçirdi.

Halk direniş Komitesi aktivisti Murad İştivi, İsrail askerlerinin Kalkiliyye yakınlarındaki Kefer Kaddum beldesindeki gösterilere müdahalesi sırasında biri gazeteci 4 Filistinlinin plastik mermilerle yaralandığını aktardı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.