banner913
banner932
banner1012

DEAŞın o komutanı öldürüldü

banner1020

Iraklı yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, Enbar kentine yapılan saldırılar sonucunda DEAŞ komutanı Ebu Enes Es Samrai öldürüldü. Koalisyon güçlerinin havadan gerçekleştirdiği saldırı...

banner974
DEAŞın o komutanı öldürüldü

banner971

Iraklı yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, Enbar kentine yapılan saldırılar sonucunda DEAŞ komutanı Ebu Enes Es Samrai öldürüldü.

Koalisyon güçlerinin havadan gerçekleştirdiği saldırı sonrası çok sayıda militan hayatını kaybetti. Operasyon sonrasında El Vas köyüne giren emniyet güçleri, ölen komutanın cesedini incelenmesi için hastaneye götürdü. Yapılan tahkiklerde komutanın asıl adının Murtaza Es-Samrai olduğu belirlendi. Samrai nin daha önce Sadaam'ım ordusunda da görev yaptığı ortaya çıktı.
 
2006 yılında DEAŞ örgütüne katılan Es-Samrai, ABD tarafından tutuklanmış ancak 2011 yılında tekrar serbest bırakılmıştı.
 
Irak'a döndükten sonra DEAŞ'e biat ettiğini belirten komutan, Ninova Eyaleti'nde Irak ordusuna karşı savaştı, ancak daha sonra örgüt lideri Ebu Bekir El Bağdadi'nin emriyle görev yeri Enbar Vilayetine komutan olarak atandı. 
 
Enbar da öldürülen DEAŞ komutanı Samrai'nin birkaç ay önce Irak daki Bonmen aşiretine mensup bin kişinin öldürülmesi emrini veren kişi olduğu ortaya çıktı.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.