banner913
banner932
banner1012

ABD, Yemen'de İHA ile El kaide mensuplarını vurdu!

banner1020

Yemen'in Şebva ve Marib vilayetlerinde ABD'ye ait İHA'lar tarafından düzenlenen saldırılarda El Kaide mensubu 6 terörist öldürüldü.

banner974
ABD, Yemen'de İHA ile El kaide mensuplarını vurdu!

banner971

Yemen'in Şebva ve Marib vilayetlerinde ABD'ye ait olduğu tahmin edilen insansız hava araçlarıyla düzenlenen saldırılarda terör örgütü El-Kaide mensubu 6 kişinin öldüğü bildirildi.

Yemen'deki Terörle Mücadele Biriminden yapılan yazılı açıklamada, El-Kaide unsurlarının kullandığı bir aracın Marib'in Atran bölgesinde bulunan El-Hami beldesinde İHA ile vurulması sonucu 4 militanın etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Açıklamada, Marib'teki bu saldırıdan birkaç saat sonra Şebva vilayetinde de benzer şekilde bir aracın vurulması neticesinde Salih Talib el-Avlaki ve Said Mehdi Bakadir isimli 2 El-Kaide militanının öldüğü kaydedildi.

ABD, son haftalarda Şebva, Ebyen ve Beyda kentlerindeki El-Kaide hedeflerine yoğun hava saldırıları düzenliyor.

Pentagon Sözcüsü Albay Jeff Davis, bu ayın başında yaptığı açıklamada, 28 Şubat'tan bu yana Yemen'de Arap Yarımadası El-Kaidesi’ne ait hedeflere çoğunlukla insansız hava araçları ile toplam 70 hava saldırısı düzenlediklerini belirtmişti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.