banner913
banner932
banner1012

Tilki popülasyonu artışta

banner1020

Ayaklı Gazete’ye ulaşan bazı köylü vatandaşlarımız, ülkemizde doğal hayatın korunması için bazı doğaseverlerin canla başla çalıştığını ancak bazı hayvanların sayısında doğadaki dengeyi bozacak şekilde artış yaşandığını gözlemlemediklerini savunarak bu konudaki görüşlerini paylaştılar.

banner974
Tilki popülasyonu artışta

banner971

Sayıları her geçen gün artan hayvanlardan birinin doğanın en kurnaz hayvanı olan tilkiler olduğunu iddia eden köylü vatandaşlarımız, tilki popülasyonun her geçen gün arttığını bunun da anlamının diğer hayvanların azalması anlamına geldiğini ifade ettiler.

Özellikle sulak bölgelerde bu artışın gözle görülür olduğunu vurgulayan vatandaşlarımız, “Sayıların artan tilkiler karınlarını doyurmak için köylerin içinde yaşamaya başladılar. Zira ovalarda artan tilki nüfusu onların karınlarını doyuracak hayvanların azalmasından dolayı köylere yönelmelerine neden olmaktadır” dediler.

Tilkilerin çoğalmasıyla birlikte av hayvanlarından tavşan ve kekliklerin popülasyonun azaldığını vurgulayan vatandaşlarımız, bu konuda hükümetin bir çalışma başlatması gerektiğini sözlerine eklediler. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.