banner913
banner932
banner1012

“İşçi güvenliği mi dediniz! O da ne?”

banner1020

banner974
“İşçi güvenliği mi dediniz! O da ne?”

banner971

Ayaklı Gazete’ye ulaşan bazı duyarlı vatandaşlarımız, iş kazaları konusunda gerek çalışanların gerekse işverenlerin hiç ders almadığını iddia ederek, bize gönderdikleri bir fotoğrafla önceki gün şahit olduklarına adeta isyan ettiler.
Duyarlı vatandaşlarımız, “Girne'de gördüğümüz bu olayı paylaşmak istedik. Yaklaşık 10 metre yükseklikte çalışan işçilerimiz. Hiçbir güvenlik önlemi alınmamış görüldüğü gibi” diyerek, ülkemizdeki iş ve işçi güvenliğinin bir kez daha bu fotoğrafla gözler önüne serildiğini kaydettiler. 
Her iş ve işyerinde işçi sağlığı ve güvenliğinin ön planda olması gerektiğini dile getiren duyarlı vatandaşlarımız, “Çalışanlar mutlaka işverenden güvenlikleri konusunda önlemleri talep etmelidir. Aksi takdirde yaşanacak iş kazaları ve ölümlerden sonra yakılacak ağıtlar ve dökülecek gözyaşları boşa gidecektir” dediler.

Vatandaşlar, Çalışma Bakanlığı’na bağlı ekiplere de görev düştüğünü inşaatlarda ve diğer alanlarda çalışanların iş güvenliği ve sağlığının her zaman ön planda olması için işyerlerine denetimlerin sürekli yapılması gerektiğini sözlerine ekleyerek, “Nasıl olsa burası KKTC, bir şey olmaz mantığıyla artık bir yere gidilemeyeceğini herkes anlamalı” diye konuştular.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.