banner913
banner932
banner1012

Asırlık hurmalar kurudu

banner1020

Ayaklı Gazete’ye ulaşan bazı vatandaşlarımız, ülkemizin simgelerinden olan hurmaların son yıllarda birer birer kurumaya yüz tuttuğunu ifade ederek, bu konudaki sitemlerini bize gönderdikleri fotoğrafla paylaştılar.

banner974
Asırlık hurmalar kurudu

banner971

Vatandaşlarımız, ülkeye yaklaşık 10 yıl önce getirilen hurma ve benzeri ağaçların hiç kontrol yapılmadan ve ilaçlanmadan dikilmesi sonrasında ülkemizde hurma ağaçlarının kurumaya başladığını belirterek, bu konuda bazı belediyelerin çalışmalar ve ilaçlamalar yaparak hurmaları kurtarmaya çalıştığını kaydettiler.
Ancak her geçen gün neredeyse asırlık olan birçok hurma ağacının kuruduğunu gözlemlediklerini söyleyen vatandaşlarımız “Hem oldukça zengin bir içeriğe sahip meyvesi hem de doğal bir güzelliği olan hurma ağaçlarının kuruması içimizi acıtıyor” diyerek sitem ettiler.
Ülke genelinde hurma ağaçlarının kurtarılması için devletin bir seferberlik ilan etmesi gerektiğini söyleyen vatandaşlarımız bu gidişle ülkede hurma ağacı kalmayabileceği endişesi taşıdıklarını sözlerine eklediler.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.