banner913
banner932
banner1032

Ünlü oyuncuya 100 TL para cezası

banner1020

Ercan’dan ülkeye giriş yapmak istediği esnada üzerinde uyuşturucuyla yakalanan Türkiye’nin ünlü oyuncusu Yurdaer Okur, 100 TL para cezası ve iki yıl sulh ve sükûnu koruyacağına dair 50 bin TL kefalet senediyle serbest bırakıldı

banner974
Ünlü oyuncuya 100 TL para cezası

banner971

Evrim KAMALI
Ülkemize Tiyatro Festivaline katılmak için uyuşturucu madde ile gelen ve Ercan Havaalanı’nda giriş yapmak istediği esnada Narkotik Detektör köpeği Liz tarafından tespit edilerek tutuklanan Türkiye’nin ödüllü tiyatro oyuncularından sanık Yurdaer Okur aleyhindeki karar dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından açıklandı.
Başkan Ömer Güran ve Yargıçlar Gökan Asafoğulları, Meltem Dündar’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetin sanık aleyhine açıkladıkları mahkûmiyet kararında aynı fikirde olurken ceza takdirinde oy birliğine varamadı. Başkan Ömer Güran ile Yargıç Gökan Asafoğulları ortak karar üretirken Yargıç Meltem Dündar farklı karar üretti. Oy çokluğu ile kabul edilen kararla ilgili heyet başkanı Başkan Ömer Güran’ın kararında sanığın lehine ve aleyhine olan unsurları değerlendirdiklerini sanığın işlemiş olduğu suçun çok ciddi ve yayılmakta olan bir suç olduğu belirtti. 
Başkan Güran sanığın tasarrufunda getirmiş olduğu maddenin Devlet Laboratuarının yandığını bu nedenle faaliyet göstermemesinden ötürü henüz analiz sonuçlarının çıkmadığını ancak sanığın suçunu kabul edip kendi beyanı ile konu uyuşturucu maddenin 1 gram fevkinde olduğunun kabul edildiğini ve yargılanmasının yapıldığını söyledi. Başkan Ömer Güran suçunu kabul edip adaletin erken tecellisine katkı koyan sanığın bu durumunu lehine hafifletici sebep olarak değerlendirdiklerini belirtti Başkan Güran sanığın ayrıca tasarrufunda bulunan uyuşturucu maddenin türünü ve miktarını göz önünde tutuğumuzda ticari bir amacı olmadığını tabiri yerinde ise bir içimlik miktarda olduğunu da belirtti. Başkan Güran, bunları göz önünde tutarak sanığı suçlu bulup mahkûm ettikleri aleyhine getirilen davalardan hürriyeti bağlayıcı ceza yerine bir şans vermeyi uygun bulduklarını açıkladı. 
Başkan Ömer Güran sanığı aleyhine getirilen her iki davadan da yasada ön görülen en yüksek para cezası ile yani 50’şer TL para cezası ile cezalandırılmasına ve 2 yıl boyunca sulh ve sükûnu koruyacağına dairde 50 bin TL kefalet senedi imzalaması kararını Yargıç Gökhan Asafoğulları ile karar verdiklerini açıkladı.
Yargıç Meltem Dündar ise kararında diğer karara mahkûm edilmesi konusunda katıldıklarını ancak ceza şeklinde ayrılığa düştüklerini belirterek bu tür suçlara daha önce benzer olgular ile takdir edilen cezalar ile nispetsizlige düşülmemesi gerektiğini belirterek ceza takdir edecek olsaydı 15 gün hapis cezası vereceğini açıkladı.
Bu kararın ardından sanık aleyhine verilen kararın ardından cezasını ödeyerek serbest kaldı. Sanık hapis cezası almadığından ötürü sınır dışı edilmeyecek.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.