banner913
banner932
banner1012

Dışişlerinden açıklama

banner1020

Dışişleri Bakanlığı kaynakları düşen uçakta bir Türkün olduğunu bildirdi. DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLUNDAN AÇIKLAMA Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Fransadaki uçak kazasında, vatandaşlıktan...

banner974
Dışişlerinden açıklama

banner971

Dışişleri Bakanlığı kaynakları düşen uçakta bir Türkün olduğunu bildirdi.

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLUNDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Fransadaki uçak kazasında, vatandaşlıktan çıkarılan 50 yaşındaki Muradiye Lohman, kızlık soyadıyla birlikte Muradiye Çelik adında bir kadının hayatını kaybettiğini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Fransade düşen Germanwings Havayollarına ait 4U 9525 sefer sayılı uçakta Türk yolcuların da olduğunu söyledi.

Germanwings uçağındaki yolculardan 36 yaşındaki Gülizar Çelik isimli Türk vatandaşının İstanbullu ve evli olduğu bilgisine ulaşıldığı ileri sürüldü.

Haberin Videosu Çavuşoğlu: Muradiye adında bir vatandaşımız uçakta hayatını kaybettistartFlvPlayer_PostaV2(divFlvPlayer28804,28804,201503,28804-278631.jpg,1, 0,Çavuşoğlu: Muradiye adında bir vatandaşımız uçakta hayatını kaybetti);

İlk alınan bilgilere göre uçakta iki Türk vatandaşı bulunuyordu.

Doğan Haber Ajansında yer alan habere göre İspanya Kralı 6. Felipe Fransada bulunduğu resmi ziyaret sırasında Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile yaptığı açıklamada düşen uçakta, Alman, İspanyol ve Türk yolcularının olduğunu açıkladı.

Katalan Haber kanalı 24 Saat, Almanya kaynaklarına dayanarak uçakta 39 Türk soyadlı kişinin bulunduğu bilgisine ulaştıklarını duyurdu. Kanal, ölenlerin çoğunun öğrenci olduğunu belirtti.

KORKUTAN İDDİA

DHAnın haberine göre, Katalan televizyonu 24 Saat ise Almanya kaynaklara dayanarak uçakta 39 Türk soyadlı kişinin bulunduğu bilgisine ulaştığını iddia etti.

67 Alman yolcu taşıdığı tahmin edilen uçaktaki 45 kişinin İspanyol soyadına sahip olduğu bildirildi. Reuters, uçakta bir de Belçikalı olduğunu duyurdu.

 

Uçakta bir liseden 16 öğrenci ile 2 öğretmen de bulunuyordu

ALMAN uçak şirketi Germanwingsin Barselona-Düsseldorf 4U9525 kodlu seferi için 144 yolcusu ve 6 mürettebatı ile havalanan Airbus A320 tipi uçağın Fransada düşmesi, Almanyayı yasa boğdu.   Uçakta Türk yolcularında olduğu belirtilirken, yolcuların 67sinin Alman vatandaşı olduğu ve çok sayıda İspanyol vatandaşı olan yolcunun da uçakta bulunduğu belirtildi.

DÜŞEN UÇAKTA OKUL SINIFI


Uçak kazasını aktaran Alman basına göre, uçakta Gelsenkirchen kenti yakınlarında bulunan Hertern kasabasından bir liseden (Gymnasium)16 öğrenci ve iki de öğretmenden oluşan bir sınıfın da bulunduğu kaydedildi. Okul öğrencilerin, İspanyadan gelen öğrenci grubuna karşılık İspanyaya giden öğrenci grubu olduğu belirtildi.

MERKEL YARIN UÇAĞIN ENKAZINA GİDECEK

Kazanın duyulmasının hemen ardından Almanya Başbakanı Angela Merkelin tüm randevularını iptal ettiği belirtilirken, Merkel, Şoktayız, 150 insanımızı uçak kazasında kaybettik, yasımız, acımız çok büyük dedi.   Angela Merkelin yarın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Başbakanı Hannelore Kraft ile birlikte, uçağın enkazının bulunduğu Fransanın güneyine gideceği açıklandı.  Yaşanan uçak kazasından hemen sonra Almanya parlemantosunda bakanların acil toplantı yaptığı ve ek olarakta telefon numarası 08007666350 olan birde kriz masasının oluşturulduğu belirtildi.

UÇAĞIN ENKAZINDAN İLK FOTOĞRAFLAR

Fotoğraflar: @airlivenet

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.