banner913
banner932
banner1012

Googleın yeni buluşu!

banner1020

Sürücüsüz araba teknolojisi hızlı bir şekilde ilerlerken, herkes arabalarının anahtarlarını robot sürücülere vermenin güvenli olduğunu düşünmüyor. Google ise, son hamlesi ile bu endişeyi...

banner974
Googleın yeni buluşu!

banner971

Sürücüsüz araba teknolojisi hızlı bir şekilde ilerlerken, herkes arabalarının anahtarlarını robot sürücülere vermenin güvenli olduğunu düşünmüyor. Google ise, son hamlesi ile bu endişeyi azaltmayı planlıyor: Dış hava yastıkları.

Buradaki fikir, eğer otonom bir arabanın önüne atlarsanız - araba size çarparsa - hava yastığının bu çarpmanın şiddetini azaltması ve arabaya veya yayaya zarar gelmesini engellemesi. Ancak standart hava yastıklarının sizi büyük ihtimal ile yere fırlatacak olmasından dolayı Google, visko-elastik malzeme kullanmak istiyor. Böyle bir malzemenin kullanılması da, çarpmayı çok daha hafif bir hale getirebilecek.

Googleın otonom arabaları hakkında her şey... Tıklayın...

Google, patenti bu hafta içerisinde almayı başardı ancak patentler söz konusu olduğunda sıklıkla karşılaştığımız üzere, bu patent de asla gün yüzünü görmeyebilir. Ancak bu fikirden vazgeçilse bile, Googleın bu hamlesi, bu arabaların satışa sunulması ile beraber ne gibi sorunların ortaya çıkabileceği hakkında yoğun bir şekilde düşündüğünü gösteriyor.

Şu anda Googleın ve diğer firmaların, otonom araçların kullanımı üzerine yüz binlerce kilometrelik test verileri bulunmakta ve şimdiye kadar çok az kaza raporu sunulmuş durumda. Ve bu kazalardan bazıları, tamamen insan hatasından kaynaklanmakta.

 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.