banner913
banner932
banner1012

Google Glass çalışmaları hala devam ediyor

banner1020

Google tarafından geçen aylarda satışı sonlandırılan Google Glass projesi halen devam ediyor Arama motoru devi Googleın farklı bir alandaki yatırımlarından biri olan Google Glass projesi kısa bir süre önce durdurulmuştu....

banner974
Google Glass çalışmaları hala devam ediyor

banner971
Google tarafından geçen aylarda satışı sonlandırılan Google Glass projesi halen devam ediyor
Arama motoru devi Googleın farklı bir alandaki yatırımlarından biri olan Google Glass projesi kısa bir süre önce durdurulmuştu. Firmanın yaklaşık 1500 dolara seçilmiş kişilere sattığı gözlük, arama teknolojileriyle gerçek dünyayı birleştiren bir ürün olmayı hedefliyordu. 
 
Projenin akibeti ile ilgili yeni bir bilgi ise Google üst yönetimden geldi. Firmanın İcra Kurulu Başkanı Eric Schmidt, yaptığı açıklama ile Google Glassın ölmediğini, ‘kullanıcılar için hazır hale getirildiğini ifade etti. Glassın uzun soluklu bir proje olduğunun altını çizen Schmidt, sadece bu gözlüklerin yer aldığı Explorer programını sonlandırdıklarını, ürünle ilgili bir sorun olmadığını ve çalışmaların devam ettiğini belirtti. Wall Street Journala konuşan Eric Schmidt sözlerine şöyle devam etti:
 
Google Glass bizim için sürücüsüz araçlar kadar önemli bir proje. Sürücüsüz araçları şu an etrafımızda görmememiz onların başarısız olduğu anlamına gelmiyor. Giyilebilir teknolojiler halen geliştirme aşamasında ve sonuçlarını önümüzdeki yıllarda alacağız.
 
Ekosistem kurulamadı
 
Google Glass, 2013 yılında satışa sunulmuş ve ilk başlarda Googleın Explorer adını verdiği program çerçevesinde seçtiği kişiler tarafından kullanılmaya başlamıştı. Ürünün fiyatının 1500 dolar gibi yüksek bir rakamda tutulması, uygulama ekosisteminin tam anlamıyla geliştirilememesi ve kullanım alanlarının kısıtlı olması Glassın yaygınlaşmasını engelledi. Google, Explorer projesini 2015 yılının ilk ayında sonlandırdığını açıklamıştı. 
 
Kaynak: Al Jazeera 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.