banner913
banner932
banner1012

“Hükümetin eli kolu bağlı oturması büyük bir talihsizlik”

banner1020

Ersin Tatar, hükümetin ivedi olarak ekonomideki kan kaybını ve piyasada enflasyondan dolayı oluşan tedirginliği aşacak kararlar alması gerekirken eli-kolu bağlı oturmasının Kıbrıs Türk Halkı için büyük bir talihsizlik olduğunu vurguladı

banner974
“Hükümetin eli kolu bağlı oturması büyük bir talihsizlik”

banner971

Ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Ersin Tatar, Kıbrıs konusunda yeni ve hassas bir döneme girildiğini kaydederek, hükümete, “Görevinizi layıkıyla yerine getirin, halkın moralini bozacak, devlete, ülkeye inancını sarsacak davranışlardan kaçının ya da istifa edin” diyerek seslendi.
“Kimsenin beklemeye hali kalmadı” diyen Tatar, hükümeti “bilgisiz ve ilgisiz olmakla, hata yapmakla” suçladı. Ersin Tatar, “ hükümetin ivedi olarak ekonomideki kan kaybını ve piyasada enflasyondan dolayı oluşan tedirginliği aşacak kararlar alması gerekirken eli-kolu bağlı oturmasının Kıbrıs Türk Halkı için büyük bir talihsizlik olduğunu vurguladı.
Tatar, yazılı açıklamasında, “Hükümet dövizdeki ve enflasyondaki artış karşısında ortaya çıkan sıkıntıları sadece seyretmekte, zamdan başka herhangi bir tedbir ortaya koymamaktadır. Servet kaybı ve borç ödemelerinde oluşan sıkıntıları giderici, üretimi artırıcı, piyasayı canlandırıcı tedbirlerin alınması beklenirken, hükümetin kimi bakanı tatilde, kimi bakanı şahsi işler peşinde, kimisi ise yaz uykusunda” ifadelerini kullandı.
Ankara ile yapılması zorunlu olan görüşmenin henüz gerçekleştirilemediğini söyleyen Tatar, “Oysa bütçe açığının ortadan kaldıracak, çeşitli kesimlerin ihtiyacı olan nakit kaynağın ülkemize girmesini sağlayacak kredi alımı şart” dedi.
Tatar, ülkede reformlara ağırlık verilmesinin de artık kaçınılmaz olduğunu belirtti.

 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.