banner913
banner932
banner1012

7 Muazzam Zirve

banner1020

Maceraperest Steve Casimiro, 30 yılını dünyanın ücra köşeleri hakkında yazılar yazarak ve fotoğraflar çekerek geçirdi. Kendi websitesi Adventure Journal‘da bu deneyimlerini paylaşan Casimiro’nun mutlaka görülmesini önerdiği 7 dağ zirvesi…

banner974
7 Muazzam Zirve

banner971

Adrenalin Tutkunlarının Mutlaka Görmesi Gereken 7 Muazzam Zirve

 1. Mirador Condor, Şili

Mirador Condor

Dünyanın en sert iklimlerinden birine sahip olan Patagonya’da bulunan ikonik Torres del Paine doğal parkı, üç masif dağıyla nefes kesici bir manzara sunuyor. Yaklaşık 40 dakikalık yürüyüşle ulaşacağınız Mirador Condor ise Pehoé Gölü’nün harika manzarasını sunuyor.

2. Tre Cime di Lavaredo Bölgesi, İtalya

Tre Cime di Lavaredo

Kuzey İtalya’daki Dolomite Dağları’nda bulunan Tre Cime di Lavaredo bölgesi, Almanca Drei Zinnen olarak adlandırılan üç zirveye sahip; Cima Piccola, Cima Grande ve Cima Ovest.

3. Denali, Alaska

Denali

Kuzey Amerika’nın en yüksek noktası olan Denali, 6,195 metre uzunlukta bulunmasına rağmen arabayla ulaşılabilir konumda. Denali Parkı’na yaklaşık 135 kilometre uzaklıkta olan Wonder Gölü’ndeki Reflection Göleti ise doğru ışıkta etkileyici bir aynaya dönüşüyor.

4. Shasta Dağı, Kaliforniya

Shasta Dağı
Kaliforniya’nın kuzeyinde gittiğiniz her noktadan görebileceğiniz Shasta Dağı, en güzel manzarasını batı açısında veriyor.

5. Mont Blanc, Fransa

Mont Blanc

Dağcılığın ortaya çıktığı yer olan Mont Blanc, hâlâ kış sporlarının en gözde merkezlerinden. Pek çok ressam ve şaire de ilham kaynağı olan dağ, Alplerin en yüksek noktası.

6. Angels Landing, Utah

Angels Landing

Utah’ın güneybatısında yer alan Zion Ulusal Parkı, özellikle Angels Landing tepesinden harika bir manzara sunuyor.

7. Aoraki/Cook Dağı, Yeni Zelanda

Aoraki

Yeni Zelanda’nın en yüksek noktası olan Aoraki’den hangi yöne bakarsanız bakın nefes kesen manzaralarla karşılaşacaksınız.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.