banner913
banner932
banner1012

Hyundai’nin küçük crossover modeli Kona

banner1020

banner974
Hyundai’nin küçük crossover modeli Kona

banner971

Hyundai, bir süredir teaser görsellerini gördüğümüz küçük crossover modeli Kona'nın üzerindeki örtüyü kaldırdı. Bu yıl Avrupa pazarında satışa sunulması planlanan Kona, yepyeni bir platform üzerine inşa edilmiş. Uzunluğu 4165 mm, genişliği 1800 mm ve yüksekliği de 1550 mm olan otomobil, 2.6 metrelik bir dingil mesafesine sahip.

Adını Hawaii adalarındaki bir bölgeden alan Kona'nın motor gamı oldukça enteresan. Avrupa pazarına yönelik olarak düşük hacimli turbo dizel ve benzinli motor seçenekleriyle sunulacak olan otomobilde ayrıca 2-litrelik bir üniteye de yer verilmiş. 147 bg gücünde 2-litrelik atmosferik motor seçeneği 6-ileri otomatik şanzımanla eşlenirken, 175 bg gücündeki 1.6 T-GDi turbo benzinli ünite ise 7-ileri ve çift kavramalı 7DCT şanzımanla kombine edilmiş. Güçlü versiyonun 0'dan 100 km/s hıza 7 saniyede çıkabildiği açıklanıyor. Avrupa pazarında ise Kona, bu versiyonun yanı sıra, 1.6 CRDi dizel ve 120 beygir gücünde 1-litrelik 3-silindirli T-GDI benzinli motorlarla da tercih edilebilecek.

Kona, teknolojik donanımlarıyla da ilgi çekecek gibi görünüyor. Android Auto ve Apple CarPlay uyumlu bilgi-eğlence sistemi, HD Radyo, akıllı telefonlar için kablosuz şarj, Head-Up Display gibi donanımlar sunacak olan otomobil; İleri Çarpışma-Kaçınma asistanı, şerit takip asistanı, yaya algılama ve sürücü dikkat tespit sistemi gibi  güvenlik teknolojilerine de sahip olacak. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.