banner913
banner932
banner1012

Yakın Doğu Koleji öğrencileri Bahar Yaşlı Bakımevi’ni ziyaret etti

banner1020

Yakın Doğu Koleji Sosyal Sorumluluk Kulübü, ”Biz yanınızdayız, Hep Yanınızdayız” sloganı ile vefa örneği göstererek, Hamitköy'de faaliyet gösteren İkinci Bahar Yaşlı Bakımevi’ni ziyaret etti

banner974
Yakın Doğu Koleji öğrencileri Bahar Yaşlı Bakımevi’ni ziyaret etti

banner971

Yakın Doğu Koleji Sosyal Sorumluluk Kulübü, ”Biz yanınızdayız, Hep Yanınızdayız”    sloganı ile vefa örneği göstererek, Hamitköy'de faaliyet gösteren İkinci Bahar Yaşlı Bakımevi’ni ziyaret etti. 
Bakımevi’nde kalan yaşlılarla sohbet eden öğrenciler, onların hayat tecrübelerini dinleyerek geçmişte yaşadıkları sevinçlerine ve hüzünlerine ortak oldular. Ziyaretle yaşlıların yüzünü güldüren öğrenciler, yardıma muhtaç olan yaşlı insanlara karşı duyarlılıklarını bir kez daha göstermiş oldular.
Ziyaret etkinliği süresince, Grup Laterna da bakım evi sakinlerine müzik dinletisi yaptı. Öğrencilerde grubun seslendirdiği şarkılara eşlik ederek, huzurevinde kalan yaşlılara güzel bir gün yaşatmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşadılar.
Yaşlıların Hayat Tecrübeleri Öğrencilere Yol Gösteriyor…
Yakın Doğu Koleji Tarih Bölüm Başkanı ve Sosyal Sorumluluk Kulübü sorumlu öğretmeni Halil Selçuk ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada, öğrencileri hayata hazırlarken hayatın içinden her türlü olguyu öğretmek ve farkındalıklarını artırmak istediklerini söyledi.
Halil Selçuk, bu amaçla öğrencilerin zaman zaman kitaplarda okudukları hayatları yakından görmeleri ve daha iyi anlamaları için okul olarak çeşitli faaliyetlerde bulunduklarını bunlardan biri de yaşlılara sahip çıkmak olduğunu ifade etti. Selçuk ayrıca, yaşlılığın, biyolojik bir olgu olduğunu, özellikle ruhsal yönden de kendisine yakınlık gösterecek insanları çev¬relerinde istemelerinin çok doğal olduğunu vurguladı. 
Öğrenciler Duygu Dolu Anlar Yaşadı…
Sosyal Sorumluluk Kulübü öğrencileri, yaptıkları ziyaretin ardından çok duygulandıklarını ve yaşlılara sevgi ve şefkat gösterilmesi gerektiğini dile getirdiler. 
Öğrenciler tarafından yapılan ortak açıklamada, “Yaşlılarımız, dünle bugün arasındaki köprülerdir, kültür yaşamımı¬zı yarınlara taşımayı sağlayan en önemli varlıklarımızdır. Bu, aynı zamanda onlara bir minnet borcumuzdur. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi ve yaşama bağlı olmaları gerekir. Ancak her konuda olduğu gibi, bu konuda da her şeyi dev¬letten beklemek yanlıştır. Toplumumuzdaki yardımlaşma ve yar¬dımseverlik duygularının ışığında gönüllü kişiler ve kuruluşlarla yaş¬lılarımıza daha iyi yaşama koşullarını sağlayabiliriz. Yaşlıların so¬runlarına sahip çıkarak çözüm üretmek aynı zamanda vatandaş¬lık görevimiz ve yaşlımıza karşı gönül borcumuzdur. Çevremizdeki yaşlılara her zaman yardımcı olmalıyız. Onlara göz kulak olup sevgi, şefkat göstermeliyiz,  hâl ve hatırlarını sorup yaşlıları ziyaret etmeliyiz. Eğer yalnız yaşıyorlarsa, bu yalnızlıklarını onlara hissettirmemeliyiz” denildi.
Gerçekleştirilen sosyal sorumluluğun ardından mutlulukları gözlerinden okunan Sosyal Sorumluluk Kulübü öğrencileri bakım evinden ayrılırken en kısa zamanda tekrar ziyarete gideceklerinin sözünü verdiler.
Yaşlılar da ziyaretten ötürü memnuniyetlerini belirtirken bu ziyarette emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler.
 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.