banner913
banner932
banner1012

Esmerlere hangi renkler yakışır ?

banner1020

Esmer cilt tipine sahip kadınların büyük kısmının saçları ve gözleri de koyu kahverengi veya siyah renklidir. Ancak genelde ünlü moda editörlerinin dahi atladığı konu;Cilt ve saç renginin koyuluk derecesine göre bir renk önerisinde bulunulmamasıdır. Konu esmerlere yakışan renkler olunca,’’Esmersen açık renkleri tercih etmelisin.’’ gibi klasik bir cümle kurulur. İyi de,her esmerin cilt ve saç tonu aynı mı? Veya tüm esmerler aynı renk gözlere mi sahipler ? :) Bir esmer güzelini genelleme yapmadan ,saç,ten ve göz rengine göre sınıflara ayırıp hangi renk kıyafetlerin uyumlu olacağını,hangilerinden uzak durması gerektiğini ele alalım .

banner974
Esmerlere hangi renkler yakışır ?

banner971

Esmerlere yakışan kıyafet renkleri 

1- Koyu siyah saç / Koyu ten rengi/Siyah gözler

‘’Annecik az daha zorlasa siyahi bir güzel olacakmışım!’’ diyen grup:)  Bu grupta yer alan kızlara renk önerilerim şunlar; Kirli(kırık) beyaz,pastel krem,pastel pembe,buz mavisi,gümüş gri.Bu renkler koyu renk cildinizle iyi bir kombin oluşturur,sizi genç gösterir.’’Çok esmersin,kar beyazı sana yakışır’’ diyen arkadaşlarınıza ve (sözüm ona )modacılara kulak asmayın! Çünkü kar beyazı hem sizi yaşlı gösterir,hem de bu aşırı kontrast karşınızdaki insanın gözlerini yorar.Hele de sevgilisiyle ilk buluşmaya gidecek esmerler;kar beyazını unutun! ;)


 

2- Soft esmer ten rengi/Kahverengi saç/ Kahve gözler

Esmerle kumral arası bir renk..Buğday tenli denirse biraz koyu,esmer denirse biraz açık kalacak,tam da tarifi olmayan ara bir ten rengi...Sokaklarda görüyorum,bizim ten rengimiz aslında tam da bu! :(

Eğer bu gruptaysanız elbiselerinizde tercih edeceğiniz renkleri yine açık tonlarda seçin ancak araya koyu renk kombinler atmayı unutmayın.Mesela  krem rengi bir etek/ceket koyu kahve bir gömlek veya body ile kombinlenir,çanta ve ayakkabılar gömlekle aynı renk seçilir;)

Bu tür kontrastlar dinamik ve canlı görünmenizi sağlar,pozitif enerji yayar.


 

Esmerlerin uzak durması gereken renkler

Eğer esmerseniz,saç ve ten renginizin tonu fark etmeksizin kesinlikle kaçınmanız gereken renkler;Koyu bordo,turkuaz,çimen yeşili ve patlıcan moru.

Tartışmalı iki renk ile yazımı bitireyim ;Birincisi esmerler siyah renk giymeli mi,esmere siyah yakışır mı mevzuu; Mümkün olduğunca kaçının.Özel günler için gardırobunuzda bir iki parça bulunsun,onları da açık ten makyajı ve takılarla kombinleyip,ferah bir görünüm yaratın.


 

İkinci konu,esmerlere kırmızının yakışıp yakışmadığı...Bu tartışma sanırım insanlık tarihi boyunca devam edecek :) Benim fikrim şu;Esmerlere kırmızı yakışıyor! Hele de ateş kırmızısı..Eğer bu rengi giymeye cesaretiniz yoksa  nar pembesi ikinci önerim ;)

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yağmur - 4 yıl önce
bence bana gore sacinin rengi cok kotu
Avatar
nisa - 4 yıl önce
buz mavisi yakısırmı
Avatar
elif - 4 yıl önce
kahverengi yakışır mı
Avatar
Küpra - 4 yıl önce
Benim Kahverengi saçım var ama ben siyah saç istiyorum