banner913
banner932
banner1012

Dünya nüfusu kontrol edilemez hale geliyor - Haftanın filmleri (1 Eylül 2017)

banner1020

Bu hafta sinema salonlarında üç yerli, üç yabacı olmak üzere altı film vizyona girdi. Noomi Rapace, Willem Dafoe, Glenn Close ve Robert Wagner'ın rol aldığı 'Yedinci Hayat', Bruce Willis'in başrolde yer aldığı 'İlk Kurşun', yerli yapımlarda ise Deli Dumrul öne çıkıyor.

banner974
Dünya nüfusu kontrol edilemez hale geliyor - Haftanın filmleri (1 Eylül 2017)

banner971

  • "Yedinci Hayat"

    Bence haftanın en izlenesi filmi "Yedinci Hayat". Dilimize çevrilirken amacından biraz sapmış olan filmin orijinal adı "Seven Sisters". Hayatımın -eğer ölümsüzlük bulunursa ve o iksiri içmeye yetecek kadar param olursa- yıllar sonra ne hale geleceğini anlatan filmlere bayılıyorum. Türüne bilim kurgu denilse de yakın gelecekte yaşama ihtimalimiz olan şeyler bunlar... Belki de yaşıyoruz, sadece uyuyoruz. Bu filmde dünya nüfusu kontrol edilemez hale gelip, anarşi kokusu alınmaya başlayınca, hükümet ailelere "tek çocuk" şartı getiriyor. Settman ailesindeyse durum farklı. Onlarda 7 tane kız çocuğu var. Baba Settman ile yediz kızları devlete yakalanmamanın bir yolunu buluyor. (Biraz "Orphan Black" dizisi gibi.) Sonrasını izleyin artık. Willem Dafoe ve Glenn Close ustanın yanı sıra Noomi Rapace de filmde. Tommy Wirkola'nın yönettiği film, çiftlerin bayram tatiline çıkmadan izleyip, nüfus planlaması konusunda bilinçlenmesi için ideal bir seçim!

  • "İlk Kurşun"

    Çocukluğumun en hızlı, popüler ve yakışıklı aktörlerinin geldiği hali görünce içim acıyor. Bir de üstüne yerel polis üniforması giymişse... Bruce Willis, korku-gerilim yönetmeni Steven C. Miller tarafından film izlensin diye bulunan bir yöntem demek bu kez. Olsun. Yine ağzının kenarından konuşan, karizmatik bir adam o. Evli, mutlu ve çocuklu bir ailenin başına gelen kaçırma ve fidye isteme mevzusunun tam ortasında yer alıyor Willis'in hayat verdiği polis şefi Howell karakteri. Hayden Christensen, Gethin Anthony, Megan Leonard ve Ty Shelton kadroda yer alan diğer isimler.

  • "İçerideki Şeytan"

    İki kadının rekabetini izlemek bana hep eğlenceli gelmiştir. İçinde biraz gerilim, biraz ego, biraz kıskançlık, biraz ondan, biraz bundan, yani insana dair her şeyden vardır o iki kadın arasında. Miguel Ángel Vivas imzalı filmde bebek doğurmaya hazırlanan Sarah ile çılgınlığın sınırlarını zorlayan sadist bir kadın arasındaki kovalamacayı izleyeceksiniz. Sarah'ın evinde süren gerilimli koşuşturmacada iyi mi kazanacak yoksa kötü mü galip gelecek, göreceksiniz. Onun olana sahip olma isteği, kadınlarda biraz daha baskındır, kabul edelim. Ben bizi bu halimizle seviyorum. Tek mekanda ya da evde geçen gerilim öyle güzel filmler var ki "İçerdeki Şeytan" ancak yemek sonrası dişe kaçan biftek parçasını çıkarmaya yarayan kürdan olabilir. Rachel Nichols ve Laura Harring başrolde.

  • "Dede Korkut Hikayeleri: Deli Dumrul"

    Burak Aksak'ın "Bana Masal Anlatma" ve "Kara Bela" filmleri gişede sağlam rakamlara ulaştı. Günlük hayatta aklımızdan geçen, yolda yürürken yüzümüze çarpan komik şeyleri bazen birbirimize bile anlatmaya üşenirken, Aksak o anları filme aldı. Bu kez bize ait Dede Korkut hikayelerini biraz da Gani Müjde komedisine yakın bir halde uyarlıyor. Televizyon için hazırlanan serinin ikincisi "Dede Korkut Hikayeleri: Deli Dumrul" iyi ki sinema perdesine yansıyor. Belki sonra TV'de de izleme şansı bulacağız. Kadroda Şahin Irmak, Eda Ece, Cengiz Bozkurt, Necip Memili ve Zafer Algöz var.

  • "Bekar Bekir"

    Bekar Bekir karakteri sosyal medyada yürüyenlerden. Yazıp çizen Bektaş Erdoğan, sonsuzluk kadar bekar olan karakterini bu kez sinemaya taşıyor. Her hafta mutlaka bir komedi filminin vizyona girdiği, itici ve zorlama karakterlerin halkıma yutturulduğu güzel ülkem için izlenebilir bir hikaye yazmış oyuncu Baykut Badem. Yönetmen Serdar Işık da renkli bir film çekmeyi başarmış. Uygun bir eş bulmak için, ayağına gelen tatil fırsatına kulaç atan Bekir'in macerası bel altına doğru inen esprilerle dolu olsa da zeka kıvılcımı barındırıyor. Üstelik filmde İrem Derici de var. Bu bir sinemasever için ne ifade ediyor bilmiyorum ama oyunculuğu da vokal performansı gibi dersem ince bir açıklama yapmış olurum diye düşünüyorum.

  • "Siccin 4"

    Alper Mestçi, gün geçtikçe korku konusunda gelişiyor. Korku filminin amacı korkutmaksa, bunu bu kez başarıyor. Kötülüklerin kaydedildiği defter anlamına gelen "Siccin"in yeni macerasında, içine cin kaçan insanların, heyecan dozu dinmeyen korku hareketine tanık olacaksınız. Merve Ateş, küçük yaşına rağmen iyi rol yapıyor. Yönetmen onun rahatlığı, uyku saati ve huzuru için özel bir hassasiyet gösterdiklerini söylüyor. Evin atmosferinden, yaşlılarına, büyücüden, çocuklara kadar filmin her öğesi korku unsuru barındırıyor. Bakalım gişesi listeye nasıl yansıyacak?

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.