banner913
banner932
banner1012

Mükemmel bir gülüş için evde yapılacak 9 şey

banner1020

Çoğumuz mükemmel bir gülüşün, sağlıklı ve bembeyaz dişlerle olacağına ikna olmuş durumdayız. Ancak düzenli diş fırçalamakla dişlerin beyazlaması pek mümkün görünmüyor. Evde, üstelik de dolabınızdaki meyveyi sebzeyi kullanarak yapabileceğiniz şeylerle dişlerinizi daha beyaz hale getirmeniz mümkün. Birazdan okuyacağınız bu tariflerin hiçbiri dişinize zarar veren cinsten de değil üstelik. İşte, size tam 9 adet tarif, kullanırsanız ise hem dişler daha beyaz, hem diş etleri daha sağlıklı…

banner974
Mükemmel bir gülüş için evde yapılacak 9 şey

banner971

Ev yapımı diş beyazlatıcı macun

1 kaşık zerdeçal ile aynı miktarda hindistancevizini karıştırıyoruz. İçine iki, üç damla kadar nane yağı koyuyoruz. Bu karışımı standart diş macunu yerine bile kullanabiliyoruz ve dişlerimizi beyazlatıp, nefesimizi ferahlatacaktır.

Çay ağacı yağı

5 damla çay ağacı yağını bardakta suyla seyreltiyoruz ve ağzımızı her gün diş fırçaladıktan sonra çalkalıyoruz. Sonuçlar birkaç hafta içinde kendisini gösteriyor. Daha çarpıcı sonuçlar için ise bu yağla birkaç haftada bir dişlerinizi temizleyebilirsiniz. Ancak bunun, daha fazla yapılması sağlıklı olmayabilir. 

Çilekli macun

Taze bir çileği alıp kaşıkla eziyoruz. Ardından, deniz tuzuyla karıştırıyoruz ve sonucunda oluşan karışımı 2 haftada bir olmak üzere dişlerimize diş fırçasıyla uyguluyoruz. Bu karışımı 2 haftada birden fazla uygulamak diş yüzeyinde tahriş oluşturabilir. 

Hindistan cevizi yağı

Dişler fırçalanmadan önce, yağ uygulaması yapılır ve yaklaşık 15-20 dakika kadar ağızda bırakılır. Ardından, diş normal bir şekilde fırçalanır. Bunu, haftada 2-3 kere tekrarlayabilirsiniz. 

Etkin kömür maskesi 

Etkin kömürden bir miktar ile su karıştırılır ve kremsi bir yapıda macun elde edilir. Ardından dişlere uygulanır, 2 dakika kadar beklenir ve ağız durulanır. Bundan sonra, diş fırçalanır. Bu uygulama haftada bir ya da iki kere uygulanabilir. 

Muz kabuğu 

Diş plağını çözen ve diş rengini koruyan maddeler içeren muz kabuğu, içindeki muz çıkarılıp iç kısmı dişler e uygulanabilir. Bu dişe sürme işlemi yapıldıktan sonra, 5 dakika kadar beklenir ve ardından dişler durulanır. Dilediğiniz kadar yapabilirsiniz bu işlemi. 

Limonla ağız içi yıkama 

3 limonun suyu ve tuz karıştırılır. Ardından ağızda bir süreliğine çalkalanır. Bu işlemin sonrasında dişler fırçalanmalıdır. Haftada 2-3 kere uygulanabilir. 

Uyarı: Ağız içerisinde iltihap varsa bu uygulama yapılmamalıdır.  

Reyhan yaprağı 

Taze reyhan yaprağı ezilir ve püre haline getirilir. Bu püreyi diş macunu olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca dişlerinizi fırçalamadan 5-10 dakika kadar önce dişlere uygulayıp bekletebilir ve ardından dişlerinizi fırçalayabilirsiniz.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.