banner913
banner932
banner1012

MekHan’da Çiçek Dolması bir başka

banner1020

banner974
MekHan’da Çiçek Dolması bir başka

banner971

Bu hafta Gurme köşemizde Lefkoşa’da tarihi bir mekan olan Kumarcılar Hanı’nda bulunan MekHan isimli restauranta konuk olduk. MekHan’ın şefi Canan Hıfzıoğlu ülkemize özgü bir yemek olan Çiçek Dolmasının tarifini sizlerle paylaştı.

Malzemeler:

Kabak Çiçeği

Domates 3-4 adet

Soğan 2-3 adet

Salça 2 kaşık

Kuru nane

1 bardak sıvıyağ

2 bardak zeytinyağ

Tuz, karabiber, pul biber, limon

Pirinç 4 bardak

Yapılışı:

Çiçekler yıkanır ve kurutulur. Pirinç, nişastası akana kadar iyice yıkanıp, suyu iyice süzülür. Domates, salça, pul biber rondodan geçirilir. Soğanlar çok küçük doğranır. Hepsi bir kapta toplanıp tuz, karabiber, domates, soğan, pirinç karıştırılır. Limonun bol olması önemli. Çiçeklerin içi doldurulur. Tencereye kökleri birbirine bakacak şekilde dizilir, dağılmasın. Üzerine bir tabakla kapatılır ve tabağı geçmeyecek şekilde su konulur. 20 dakika pişirilir ve demlenmeye bırakılır. Yoğurt ve salata ile servis edilir. Afiyet olsun.

KUMARCILAR HAN’IN MEKHAN’I KIBRIS LEZZETLERİNİ BARINDIRIYOR

MekHan Kasım ayından beri Halit Hıfzıoğlu’nun bir arkadaşıyla beraber Kumarcılar Han’ında hizmet veriyor. Kız kardeşi Canan Hıfzıoğlu ise işletmenin şefliğini yapıyor ve işletmenin idaresi konusunda kardeşine yardımcı oluyor. Pazarları kapalı olan MekHan Salı günleri akşam 20.00’e kadar açıkken diğer günler gece 01.00’e kadar  hizmet veriyor. Akşamları bar konseptine geçen mekan da akşamları da günün menüsü hariç yemek bulmanız mümkün. MekHan’da günün yemeği bir ev yemeği oluyor. MekHan’da Salı günleri fırın makarnası, Çarşamba günleri rosto, Perşembe günleri yalancı dolma var. Bunun dışında gün içinde MekHan’da Kıbrıs’a özgü yemek çeşitleri de bulunuyor. Mantıdan kadın budu köfteye, magarina bulli’den Kıbrıs katmerine kadar bir çok seçenek sunuluyor. Abonelik sistemi olan MekHan’da 4 kez yemek yedikten sonra 1 içecek ücretsizken 10 yemek sonrası bir yemek de yine size ücretsiz geliyor. MekHan’ın paket servisi de bulunuyor.

İŞİNİ BIRAKIP KARDEŞİNE YARDIM EDİYOR

Şef Canan Hıfzıoğlu aslında ingilizce öğretmeni. Ancak kurumsal bir şirkette çalışmış. Kardeşi MekHan’ı açınca işini bırakıp MekHan’ın şefliğini üstlenmiş. Aşçılık eğitimi olmadığını söyleyen Canan Hıfzıoğlu yemek yapmayı sevdiğini ve insanların da yemeklerini lezzetli bulduklarını dile getirdi. Hıfzıoğlu, herkesin gelip kendi evinde nasıl yemek yerse MekHan’da da gönül rahatlığıyla yiyebileceklerini çünkü kaliteli ürün kullandıklarını ifade etti. 10 kişilik bir ekiple hizmet ettiklerini belirten Hıfzıoğlu, herkesin başarılı olmak için özverili bir şekilde çalıştıklarını ifade etti.       

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.