banner913
banner932
banner1032

Izgara Somon

banner1020

Bu hafta Lefkoşa Dereboyu’nda faaliyet gösteren, alternatif bir mekan olan Ghetto’ya konuk olduk. Ghetto’nın genç şefi Çiğdem Bozkurt bize mekanın en çok tercih edilen lezzetlerinden biri olan Izgara Somon pişirdi.

banner974
Izgara Somon

banner971

Izgara Somon, ıspanaklı patates püresi, ızgara kuşkonmaz ve salata ile birlikte servis ediliyor.

4 kişilik Izgara Somon için

Malzemeler:

Ispanaklı patates püresi için; 8 adet büyük boy patates, 250 gr krema, 125 gr tereyağı, tuz, karabiber, bir bağ ıspanak.

Hazırlanışı: Ispanak blanch edilecek. ( ıspanak kaynar suya atılacak 30 saniye suda bekletilip buzlu su küvetine alınacak. Bu ıspanağın renginin yeşil kalmasını sağlar.) Patatesler haşlanıp ezilecek. Soğuk tereyağ eklendikten sonra ılıtılmış krema eklenerek karıştırılacak. Ispanak doğranmış şekilde eklenecek tuz ve karabiber eklendikten sonra patates püresi hazır.

Püf noktaları: Krema pürenin yumuşak kalmasını sağlar. Püreyi 2 gün buzdolabında bekletebilirsiniz. Servis edeceğinizde püreyi mikro dalga da ısıtabilirsiniz.

Salata için malzemeler: Karışık mevsim yeşillikleri, cherry (çeri) domates, salatalık, arakula (rokanın minik cinsi).

Salata sosu için: 50 ml beyaz şarap sirkesi, 100 ml taze limon suyu, 60 ml zeytinyağı, yarım diş sarımsak, tuz, karabiber.

Sosun Yapılışı: Tüm malzemeler rondoda çekilecek. Zeytinyağı rondoya yavaş yavaş dökülecek.

Somon Fileto’nun hazırlanışı:

Somonları önce peçete ile kuruluyoruz. Zeytin yağı, tuz karabiber ile seasonig(sürüp bekletmiyoruz) yapıyoruz. Izgaraya koyuyoruz. Izgara mevcut değilse az yağlı sıcak tavada pişirebiliriz. Somonun derisi üstte kalacak şekilde konacak. 4-5 dakika bir tarafı, 4-5 dakika derili tarafı pişecek. Daha sonra 200 derecelik fanlı fırında 3-4 dakika daha pişecek.

Kuşkonmazlar, zeytinyağı, karabiber ve tuz ile season yapılıp ızgarada pişirilecek. Ya da tavada ızgara yapılacak.

Tabağımıza püreyi koyduktan sonra üstüne somonumuzu koyuyoruz. Yanına kuşkonmaz ve salatımızı koyduktan sonra yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.

GENÇ VE KADIN BİR ŞEF...

Şefimiz Çiğdem Bozkurt’u tanıyalım.

Üç yıldır bu mesleğin içinde olan Çiğdem Bozkurt, okul öncesi çocuk eğitimi okurken bu mesleği yapmak istemediğini farkedince küçüklükten beri yapmayı sevdiği yemek işine girmek istiyor. İstanbul’da bulunan Mutfak Sanatları Akademisi’ne giden Çiğdem Bozkurt burada dünya mutfakları üzerine eğitim aldı. İstanbul’da Fenix Etiler’de, Veranda Pera, Alaçatı’da Port 29 adlı mekanlarda çalıştı. Kıbrıs’a geldikten sonra Alsancak’ta bulunan Asmaaltı Balıkçısı’nda şef olarak çalışan Çiğdem Bozkurt, 4 aydır Ghetto’da 4 kişilik bir ekiple A la carte menü için lezzetli yemekler hazırlıyor.

SAMİMİ BİR ORTAM GHETTO

Nevzat ve Hilmi Hami kardeşler Ekim 2012 yılında Ghetto’yu Lefkoşa’da mevcut mekanlara alternatif olarak açtı. Mekanın dekorasyon ve işçiliğini kendileri yapan kardeşler dekorasyonu geri dönüşüm kullanarak yaptı. Ghetto’nun menülerinden peçetelerine kadar birçok şey geri dönüşümlü malzeme. Mekan aynı zamanda retro havasında dekore edilmiş. Mekanda samimi bir ortam oluşturulmuş ve birbirlerini tanımayan insanlar aynı masaya oturup yemek yedikten sonra dostluk kurabiliyor. “İnsanlar kendilerini evinde gibi hissediyor” diyen Hilmi Hami, bu samimi ortamı hissetmek isteyen herkesi Ghetto’ya davet etti.       

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.