banner913
banner932
banner1012

Rum polisinden öldüresiye dayak

banner1020

Rum polisi, Ledra Palace sınır kapısından bisikletiyle geçen ve fark edilmeden Rum kontrol noktasını da aşan Mehmet Sapmaz adlı 60 yaşındaki bir Türk’ü yere yatırarak bayıltıncaya kadar dövdü. Sapmaz’ın 7 gündür Güney’de tutuklu olduğu öğrenildi

banner974
Rum polisinden öldüresiye dayak

banner971

Rum polisi, 31 Ağustos’ta Ledra Palace sınır kapısından bisikletiyle Güney’e geçen 60 yaşındaki Mehmet Sapmaz adlı bir Türk’e insanlık dışı muamelede bulundu. Sapmaz, Rum Nüfus ve Muhaceret Dairesi Müdürü’nün idari kararı ile tutuklu bulunuyor.

Olay, Kıbrıs Rum tarafında faaliyette bulunan “Eşitlik, destek, ırkçılık karşıtı hareket adlı bir örgütün (KİSA), şikâyetiyle ortaya çıktı.

Rum Politis gazetesinin haberine göre, Gazimağusa kentinde yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Mehmet Sapmaz, Kurban Bayramı öncesi arife gününde başkent Lefkoşa’nın Rum kesimine geçiş noktalarından Ledra Palace’a geldi.

SINIR KAPISINDA MEYDAN DAYAĞI

Rum kontrol noktasını fark edilmeden bisikletiyle geçen Mehmet Sapmaz bir süre sonra araçlı Rum polis ekibinin uyarısıyla kontrol noktasına döndü.

Araçtan inen Rum polisi, yaşlı adamı önce yere yatırdı ardından dövmeye başladı. Rum dayağı, polis kontrol kulübesinde de devam etti. Rum polisi, bayılan yaşlı adamı daha sonra su ve kolonya ile ayıltarak gözaltına aldı. Polis önce ‘Polise mukavemet’ iddiasıyla yaşlı adamı gözaltına almak istedi, ancak görgü tanıklarının tepkisi üzerine geri adım attı.

BAYRAMI RUM HÜCRESİNDE GEÇİRDİ

Mehmet Sapmaz, Rum muhaceret dairesinin, “yaşa dışı sınır geçişi yaptığı” gerekçesiyle arife günü gözaltına alındı. Rum muhaceret dairesinin, Mehmet Sapmaz’ı BM aracılığıyla KKTC’ye geri göndermek yerine, Atina üzerinden Türkiye’ye sınırdışı edeceği belirtiliyor.

Güney’de yayımlanan Politis’in “60 Yaşındaki Türk’e İnsanlık Dışı Muamele” başlıklı haberine göre, Rum tarafında faaliyet gösteren Eşitlik, Destek, Irkçılık Karşıtı Hareket (KİSA), Rum polisinin, 60 yaşındaki Türk vatandaşına insanlık dışı, aşağılayıcı ve küçük düşürücü muamelede bulunduğunu açıkladı.
60 yaşındaki Türk’ün emre uyarak kontrol noktasına döndüğü belirtilen açıklamada, kendisini takip eden ekip otosundaki polisin, araçtan iner inmez sebepsiz ve gereksiz yere Türk’e vurmaya, yere düştüğünde de yumruklamaya başladığı kaydedildi. Polisin, polis istasyonuna götürdüğü ve başka bir polisin önünde vurmaya devam ettiği ifade edildi.
Habere göre, KİSA, Rum polisinin ilk önce Türkü, polise zarar vermekle suçlamaya çalıştığını ancak KİSA’nın ve vatandaşların “Polise Yönelik İddia ve Şikayetleri Araştırma Otoritesi”ne (AADIPA) tepkileri üzerine, sorgu memuru atadığını da belirtti.
Rum Polis Basın Sözcüsü Andreas Angelidis, KİSA’nın şikayetiyle ilgili soruya karşılık, şikayetçi Türk’e, AADIPA’ya başvurma kolaylığı tanıdıkları, adli tabip tarafından gerekli tetkiklerin yapıldığı ve meselenin bağımsız otoritenin (AADIPA) önünde olduğu cevabını verdi. Angelidis, konuyla ilgili bir disiplin veya cezai sorumluluk meselesi ortaya çıkarsa, gereğinin yapılacağını da söyledi.
Türk’ün, 1 Eylül’den beridir, Rum Nüfus ve Muhaceret Dairesi Müdürü’nün idari kararı ile tutuklu bulunduğunu belirten gazete “KİSA’ya göre başka durumlarda uygulandığı gibi, BM’nin işbirliğinde ailesine dönmesi sağlanabilecekken, Yunanistan üzerinden Türkiye’ye sınır dışı edilmesi niyeti var” ifadesini kullandı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.