banner913
banner932
banner1012

Nevruz ateşi yandı

banner1020

Nevruz Bayramı dün İskele’de coşkuyla kutlandı. Polis etkinlik nedeniyle olağanüstü güvenlik önlemi aldı

banner974
Nevruz ateşi yandı

banner971

Gamze PİR BAYKUR

Her sene kutlanan Nevruz Bayramı dün İskele Piknik Alanı’nda coşkuyla kutlandı. Doğu ve Güneydoğu Kültür Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Girne Emekçiler İnisiyatifi, Lefkoşa Emekçiler İnisiyatifi ve Öğrenci İnisiyatifinden oluşan Nevruz Tertip Komitesi öncülüğünde düzenlenen Nevruz Bayramı etkinliğine TKP Yeni Güçler’den ve CTP’den siyasi isimler de katıldı. Yaklaşık 1000 polisin de görevli olduğu etkinlikte güvenlik üst seviyede tutulurken KKTC’nin dört bir yanından etkinliğe katılan 1350 kişinin üstü ve çantası ile piknik alanına giren araçlar tek tek arandı. Nevruz ateşinin de yakıldığı etkinlikte katılımcılar etkinlik sonuna kadar halay çekerek Nevruz’u kutladılar.

GÜVENLİK ÜST SEVİYEDE TUTULDU...

Nevruz Bayramı kutlamalarında yaklaşık 1000 polis görev yaparken sabahın erken saatlerinden etkinlik sonuna kadar güvenlik üst düzeyde tutuldu. Ailesi ile Nevruz Bayramı etkinliğine katılan Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun’un da aracı polis tarafından yoklanırken, etkinliğe katılan herkesin üstü ve çantası polis tarafından yoklandı. Polis yoklamaları sırasında 1 kişinin tasarrufunda bulunan sarı, kırmızı ve yeşil renklerden oluşan üzerinde yıldız amblemi bulunan eşarp ile yine bir başkasının giymekte olduğu ve Nevruz hakkında Kürtçe yazı bulunan tişörte el konuldu. Konu eşarp ve tişört etkinlik sonrası sahiplerine iade edildi. Nevruz Bayramı etkinliği olaysız şekilde sona erdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.